Сидеров сезира прокуратурата за конфликт на интереси на Близнашки

OFFNews 16 август 2014 в 13:12 5931 10

Волен Сидеров

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще сезира в понеделник прокуратурата за нарушение на Наказателния кодекс от страна на премиера Георги Близнашки и министри от кабинета му.

Това съобщи Сидеров в съобщение до медиите.

Повод за решението на лидера на „Атака“ са подадените декларации за конфликт на интереси на премиера Близнашки и няколко министри.

По закон министрите и министър-председателят не трябва да участват в търговски дружества, неправителствени организации и да заемат други длъжности. В служебния кабинет обаче има петима, които са в конфликт на интереси, начело с министър-председателя, обясни Сидеров.

Според него декларациите за конфликт на интереси, чието съдържание първоначално беше заличено, а след това оповестено, всъщност са били подправени.

В сряда президентството публикува декларациите на премиера и всички министри, но вчера се оказа, че части от тях са засекретени по искане на самите министри.

В петък обаче служебният премиер Георги Близнашки и трима от министрите му - Румяна Коларова, Николина Ангелкова, Румен Порожанов, пуснаха декларациите си конфликт на интереси без заличени текстове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews