"Атака" подава сигнал във ВСС срещу съдията, който осъди Сидеров

ОFFNews 13 август 2014 в 19:22 6428 8

Волен Сидеров.
Волен Сидеров.

"Атака" ще внесе сигнал във Висшия съдебен съвет (ВСС) срещу съдия Теодора Нейчева, която осъди Волен Сидеров за клевета срещу Бойко Борисов и му наложи обезщетение от 200 хиляди лева.

"Атака" ще започне собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки срещу съдия Теодора Нейчева.

"Припомняме, че съдия Теодора Нейчева беше командирована от Разград в Софийски градски съд и без конкурс започва работа в СГС. Назначението й е лично от приятелката на Цветан Цветанов Владимира Янева, която е председател на Софийски градски съд, като специално за Нейчева Янева иска закриване на щата в Разград и откриване на такъв в СГС. Преди това Нейчева прави серия неуспешни опити да бъде назначена в СГС", казват в подкрепа на твърденията си от партията.

"Явно с постановената присъда Нейчева се е отблагодарила на своите покровители Цветанов и Борисов, които я назначиха на работа в СГС", пишат от "Атака".

От националистическата партия посочват още, че Нейчева не се е съобразила с факта, че изнесените от Сидеров данни са информации от медиите, а не негови лични твърдения.

По-рано днес стана известно, че СГС е осъдил Сидеров за нанесени неимуществени вреди на Бойко Борисов с твърденията, че лидерът на ГЕРБ покровителства и пряко се е облагодетелства от канали за проститутки, канали за наркотрафик, контрабанда и че в резултат на тези дейности е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews