Сидеров очаква чистка в МВР след назначаването на Бъчварова

OFFNews 11 март 2015 в 20:37 2306 7

Волен Сидеров

Разбра се, че най-доброто качество на Бъчварова е, че е жена. Не мога да дам оценка. Не знам каква подготовка има и какви компетенции притежава да ръководи.  Ще свърши черна работа в МВР. Ще остави без работа хиляди полицаи. Така коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров назначението на Румяна Бъчварова за вътрешен министър в ефира на bTV. 

Ако махне чантаджиите добре, но там няма пари за униформи, бензин, допълни той.

Според националиста рокадите в сектор „Сигурност” са дошли след идването на шефа на ФБР у нас, което не е случайност.

Така и не е станало ясно какви точно са били прегрешенията на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, които са били в МВР и ДАНС и по времето на първия мандат на Бойко Борисов, заяви лидерът на Атака.

Според него американските военни части могат да вкарат в България всякакво оръжие. И ние ставаме мишена. Ние трябва да кажем в Брюксел да не ни водят към Трета световна война, каза още лидерът на "Атака".

Метафората на Местан за косовски сценарий е пресилена. Никой не преследва българските мюсюлмани. Ако ги наричаме български турци, това е опасно, защото в един момента могат да решат, че искат автономия, коментира Сидеров.

Жалването на Местан бе предизвикано от участието премиера в отбелязване годишнината от жертвите на терористичния акт в Буново. Местан каза, че ако не бъдат предупредени коалиционните партньори, ДПС може да оттегли подкрепата си за ГЕРБ. Така Местан сплотява своя електорат, допълни лидерът на "Атака".

Като новобранци в политика ПФ се упражняват по темата за ДПС. Не приемам изхвърлянето по адрес на ДПС на новоизпечени депутати, коментира той острите изказвания на шефовете на Патриотичния фронт по адрес на ДПС.

Той припомни, че преди изборите през 1991 г. е имало дебат дали Движението да бъде допуснато, като тогава това станало под натиска на посолствата на САЩ и Великобритания. Поради тази причина Сидеров поиска недоволните от ДПС да протестират именно там.

Той атакува хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, като посочи, че за 4 месеца на власт новините на турски език по БНТ не са свалени от ефир, а ДПС има всички изгледи да участва и в следващия парламент. По думите му „евроатлантическите ни приятели” няма да позволят сериозни действия срещу партията.

на въпрос дали се е превърнал в говорител на Русия Сидеров заяви: "Аз съм говорител на българския здрав разум, а той предполага да не се конфронтираме с Русия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови