Сидеров отново заговори за война, Цачева изключи камерите в залата

Ивайло Анев Последна промяна на 11 март 2015 в 10:40 5993 14

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров

На днешното заседание в парламента трябва да бъде гласувана оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, както и да се гласува номинацията на Румяна Бъчварова за поста, овакантен от Вучков.

В началото на заседанието премиерът Бойко Борисов излезе на трибуната и направи официалното си предложение за рокадата, а председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви дебата за отворен.

В началото на обсъждането депутатите приеха БНТ и БНР да излъчват на живо. Пръв думата поиска лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обаче не заговори по темата, а за военните операции и НАТО.

Председателят на НС Цецка Цачева заяви, че това е злоупотреба с право и разпореди камерите да бъдат изключени. Веднага след това излъчването на БНТ и БНР спря, но Сидеров продължи да говори.

Той не се смути и не само поиска правителството да се разграничи от военните маневри на НАТО в близост до Русия, а по традиция разкритикува и Патриотичния фронт.

"В момента участваме във военни операции, които застрашават нашата национална сигурност, заяви Сидеров, като не пропусна да се оплаче от наложената му цензура. Обявете неутралитет", настоя пред управлението атакистът.

"Направете така, че да не участваме във военни действия", поиска Сидеров. "Не си помагаме по никакъв начин като участваме във военни учения, насочени срещу Русия", смята лидерът на националистите. Той настоя още да не се впускаме в авантюра срещу Русия и да запазим националното достойнство на страната ни.

Волен Сидеров взе думата и по темата ДПС. Атакистът припомни, че законодателният орган е приел декларация преди години за геноцида по време на възродителния процес. "Етническо прочистване не е имало", категоричен бе Сидеров.

Той отново "благодари" за цензурата и добави "Явно не искате да чуете истината", обърна се той към парламентарния шеф.

След това кратко отклонение Народното събрание се зае с оставката на Веселин Вучков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2015 в 11:19

Сидеров отново заговорил "за война"?
Точно обратното - Сидеров отново заговори ПРОТИВ ВОЙНАТА. Те Цачева и началниците й затова не искат народът да го вижда и чува - защото е ПРОТИВ, а не "за".
Повече прецизност трябва в журналистиката. Казано е - колкото си по-точен, толкова повече ще ти вярват. Това правило се отнася именно за журналистите.

11.03 2015 в 17:01

Тези ваши коментари станаха толкова банални и смешни! С най-голямо удоволствие спирам да чета сайта! Смешни платами драскачи без грам виждане и разум. Стойте и си чешете безмислено езиците.

11.03 2015 в 12:26

Изключването на камерите се прави с цел колкото се може по-малко простия неграмотен български народ да бъде облъчван от лъжефактите на Сидеров, защото както се вижда му се връзват.

11.03 2015 в 12:26

Изключването на камерите се прави с цел колкото се може по-малко простия неграмотен български народ да бъде облъчван от лъжефактите на Сидеров, защото както се вижда му се връзват.

11.03 2015 в 11:26

На перхидроленото човече всеки ден трябва да му се чете от трибуната какви ги е писал за руския ботуш преди да започнат да му превеждат рубли ;-)
http://i.imgur.com/TpP6tuu.jpg

11.03 2015 в 11:23

ЗАШО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТАЗИ ОТРЕПКА

11.03 2015 в 11:21

Откъде-накъде ще изключват камерите? Каквото се случва там трявба да се излъчва по националната телевизия, иначе си е пълна цензура и целенасочено дезинформиране! Ние трявба да знаем какво се приказва и случва, независимо дали е правилно или не - то се случва.

11.03 2015 в 11:15

Повтаря едно и също, като развалена грамофонна плоча. Изглежда господарите от Кремъл са забравили да му дадат нов текст.

11.03 2015 в 11:06

Тоя боклук Сидероглу си играе с кибрит. Путьо само това чака - нещастници като тоя пудел да му подадат топката, за да започне третата световна.

11.03 2015 в 11:00

Заслужи погалване от Жириновски по перхидролената главица