Сидеров отново заговори за война, Цачева изключи камерите в залата

Ивайло Анев 11 март 2015 в 10:40 6473 14

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров

На днешното заседание в парламента трябва да бъде гласувана оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, както и да се гласува номинацията на Румяна Бъчварова за поста, овакантен от Вучков.

В началото на заседанието премиерът Бойко Борисов излезе на трибуната и направи официалното си предложение за рокадата, а председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви дебата за отворен.

В началото на обсъждането депутатите приеха БНТ и БНР да излъчват на живо. Пръв думата поиска лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обаче не заговори по темата, а за военните операции и НАТО.

Председателят на НС Цецка Цачева заяви, че това е злоупотреба с право и разпореди камерите да бъдат изключени. Веднага след това излъчването на БНТ и БНР спря, но Сидеров продължи да говори.

Той не се смути и не само поиска правителството да се разграничи от военните маневри на НАТО в близост до Русия, а по традиция разкритикува и Патриотичния фронт.

"В момента участваме във военни операции, които застрашават нашата национална сигурност, заяви Сидеров, като не пропусна да се оплаче от наложената му цензура. Обявете неутралитет", настоя пред управлението атакистът.

"Направете така, че да не участваме във военни действия", поиска Сидеров. "Не си помагаме по никакъв начин като участваме във военни учения, насочени срещу Русия", смята лидерът на националистите. Той настоя още да не се впускаме в авантюра срещу Русия и да запазим националното достойнство на страната ни.

Волен Сидеров взе думата и по темата ДПС. Атакистът припомни, че законодателният орган е приел декларация преди години за геноцида по време на възродителния процес. "Етническо прочистване не е имало", категоричен бе Сидеров.

Той отново "благодари" за цензурата и добави "Явно не искате да чуете истината", обърна се той към парламентарния шеф.

След това кратко отклонение Народното събрание се зае с оставката на Веселин Вучков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!