Сидеров обвини ромите и Портних, БСП търси помощ от ЕК

Нели Чолашка 20 юни 2014 в 10:54 6437 32

Волен Сидеров

"Аз следя от ранна утрин всичко, което се случва и до момента не видях посочване на конкретна виновност. Има незаконни постройки, направени от цигани, които са стеснили това дере, така че да се натрупа вода и тя да прелее. Тези незаконни постройки трябва да бъдат отстранени от общината".

Това коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров трагедията във Варна.

Той призова главният прокурор до подведе под отговорност кметът на града Иван Портних по чл. 123 от Наказателния кодекс за немарливо изпълнение на служебни задължения, довело до смърт, което се наказва от 1 до 6 години.

"Последните 20 год. циганите правят каквото си искат и не ги наказват. Когато говоря за това, бивам наричан всякак. Сега виждаме една много конкретна причина, няма тук космически, извънземни и т.н. – направили са незаконни постройки, преградили са незаконно, канала е повреден от тях и това е причинило преливането и човешките жертви. Това може да се повтори и днес, понеже се очакват дъждове и да има още жертви”, обясни Сидеров.

БСП започва дарителска акция, въпросът не трябва да се политизира. Ще търсим и помощ от Европейската комисия, обяви Атанас Мерджанов от БСП. Той уточни, че не знае все още каква помощ може да се очаква от ЕК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!