Борисов: Възмутен съм! Когато има трупове, хората очакват помощ, а не словесни престрелки

Нели Чолашка 20 юни 2014 в 09:53 12017 24

Бойко Борисов

Еднакво ме възмути и нашият кмет (кметът на Варна Иван Портних), и Орешарски (премиерът Пламен Орешарски), и Йовчев (вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев) и другите недоразумения.

Това коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод словесните престрелки между варненския кмет, премиера и част от министрите по повод наводненията в града, които взеха жертви.

"Най-правилното в подобна ситуация е да се изкажат съболезнования, защото всички останали коментари са цинични", уточни бившият премиер.

Той все пак се опита да защити Портних, който е от ГЕРБ с думите: "Имам до голяма степен разбиране, кметът на Варна е по-млад, емоционален. Трупове вижда за първи път, сигурно. Може да има такава реакция".

Борисов снощи звъннал на Иван Портних, за да му продиктува номера на дежурния в МВР, но се оказало, че кметът го знае наизуст.

Според него е възмутително, че не се е осъществила комуникация между такива фигури – премиер, кмет на голям град, главен секретар, министър.

"Затова просто ме възмутиха всичките с тези изказвания – когато има трупове, когато хората очакват помощ, да си мерят всъщност кой по-малко работа е свършил, а не кой какво е направил. Затова сега ще съберем нашата парламентарна група. Вече разговарях с болшинството от кметовете на ГЕРБ”, заяви още Бойко Борисов.

По-късно заместникът му Цветан Цветанов обяви, че има фирма, която е готова да достави минерална вода на пострадалите райони.

ГЕРБ ще организира и изпрати подготвени доброволци, ако има нужда от такива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!