Борисов: Възмутен съм! Когато има трупове, хората очакват помощ, а не словесни престрелки

Нели Чолашка Последна промяна на 20 юни 2014 в 09:53 11307 24

Бойко Борисов

Еднакво ме възмути и нашият кмет (кметът на Варна Иван Портних), и Орешарски (премиерът Пламен Орешарски), и Йовчев (вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев) и другите недоразумения.

Това коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод словесните престрелки между варненския кмет, премиера и част от министрите по повод наводненията в града, които взеха жертви.

"Най-правилното в подобна ситуация е да се изкажат съболезнования, защото всички останали коментари са цинични", уточни бившият премиер.

Той все пак се опита да защити Портних, който е от ГЕРБ с думите: "Имам до голяма степен разбиране, кметът на Варна е по-млад, емоционален. Трупове вижда за първи път, сигурно. Може да има такава реакция".

Борисов снощи звъннал на Иван Портних, за да му продиктува номера на дежурния в МВР, но се оказало, че кметът го знае наизуст.

Според него е възмутително, че не се е осъществила комуникация между такива фигури – премиер, кмет на голям град, главен секретар, министър.

"Затова просто ме възмутиха всичките с тези изказвания – когато има трупове, когато хората очакват помощ, да си мерят всъщност кой по-малко работа е свършил, а не кой какво е направил. Затова сега ще съберем нашата парламентарна група. Вече разговарях с болшинството от кметовете на ГЕРБ”, заяви още Бойко Борисов.

По-късно заместникът му Цветан Цветанов обяви, че има фирма, която е готова да достави минерална вода на пострадалите райони.

ГЕРБ ще организира и изпрати подготвени доброволци, ако има нужда от такива.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2014 в 10:20

а бедствията и авариите отговаря държавата в лицето на областния управител.Към областните администрации има изграден кризисен щаб начело с областния управител или негов заместник и участват директорите на всички държавни институции на територията на областта -напр- РИОСВ , РЗИ , В и К , Енерго и др.Всички директори имат специални дежурни телефони за такива случаи.В такива случаи трябва да се свика кризистния щаб от областния управител и да се всемат бързи и адекватни действия.Къде в случая беше областния управител на Варна и защо никой не коментира неговите действия.В случая със с.Бисер областната управителка на Хасково беше денонощно сред хората и ръководеше спасителните опарации.Аз работя в държавна институция вече над 25 г. и съм запозната със казуса.

20.06 2014 в 21:03

Колко хиляди лева му се откъснаха от сърцето на милионера, ако не и милиардера, Бочко помощ за потърпевшите от тази трагедия? Или използва само да трупа политически капитал? За скъсването на язовирната стена по негово време забрави ли? Щото още няма открити виновни.

20.06 2014 в 20:41

Не го понасям Боко, заради начина, по който се 'издигна', нито толерирам 'методите' на партията му. И хек, че кибика знае най-много в шаха, пак ще го класирам за по-малкото зло. Поне говори *простия и разбираем български език. (Моля не тълкувайте, че ще гласувам за партията му или пък на някоя друга присъствала, някога във властта!).

20.06 2014 в 18:27

//Трупове вижда за първи път, сигурно..//
-----
За това пък мутрата е виждал много трупове, а и ги и оглеждал за контролен изстрел!!!!
------
Ком дебил, до ком дебил, чудно е как не са решили да ни вземат територията, я блядистанци я турци, то и за сърбите няма да е проблем!!!!

20.06 2014 в 15:35

Ако се обърнат залозите за новите избори за НС на ЕВРОФУТБОЛ в депутати, то излиза, че ГЕРБ ще са със 115/130 депутата.
Май интригата ще е дали ГЕРБ ще имат квалифицирано мнозинство от 161 депутата.

Ave Boyko, Ave Caesar

20.06 2014 в 14:26

Отдавна в България , не се обръща достатъчно внимание на инфраструктурата , да има магистрали , да се кърпи асфалта да не се оплакват превозвачите , за другото да се надяваме да не се случват такива неща . Според мен всяко едно управление се моли , да няма природни бедствия , понеже ще си проличи , че не са вземани мерки . Дали е Б. Борисов или днешните крадци не е от значение . От значение е , че се строи безобразно , секат се дървета безобразно , канализацията е просто условност . Спестяват се пари от строителни материали и общо взето от каквото може . Оценките на специалистите , са или нереални или не се взимат предвид . Не може да се застрояват места които са в опасна зона . Значи или никой не си е направил труда да провери , или просто не ги е интересувало .
И сега да ми се изреждат настоящи и бивши управляващи да дават акъл е малко цинично . Защото обстановката показва , че дълги години не се е обръщало внимание на тези неща .

20.06 2014 в 12:33

Божие назидание заради вкопчването във властта на силом натрапени и нежелани от народа ненаситни пиявици, които сеят омраза, раздор и разруха ! Бедстващите ни сънародници дават на място пример на паразитната политическа прослойка за братска солидарност, взаимопомощ и човещина !

20.06 2014 в 12:32

Offnews vie taka se uvliakohte v blizaneto na ... na Borisov che nadminahte i sobstvenata mu kabelarka NOva TV. Kato se ima predvid che gostuvate tam, nishto chudno i vas da vi hrani s parichkite ot narkotrafika. E, kvo da se pravi triabva da se zivee, a?

20.06 2014 в 11:56

Тиква заспала,щом Потника е недоразумение,какви ги дири там.Едно момченце,което нищо не разбира.Но е наше-герберско лайнце.

20.06 2014 в 11:48

Държава отдавна няма.Потърпевшите няма какво да очакват, ще получат само нещо за замазване на очите. Всичко в тази държава е разграбено и каквото и да идва от вън като помощ и пари, така е нагласено че пак отива в нечий джоб. Цялата тая пасмина в парламента, както и още доста хора, които са над тях в йерархията трябва да се изтреби и тогава вече може да се мисли за държава.