Шефката на кабинета на Борисов: ГЕРБ ще загуби властта

OFFNews 18 май 2013 в 21:08 7229 14

Шефката на кабинета на Борисов: ГЕРБ ще загуби властта

"ГЕРБ спечели изборите, но изглежда ще загуби властта." Това заяви социологът Румяна Бъчварова, бивш началник на кабинета на "Борисов" пред БНТ.

Резултатът от изборите не дава шанс за стабилно бъдещо управление, а Бойко Борисов ще се справи много добре с ролята на опозиционен лидер, коментира тя. 

"Мисля че тази е най-присъщата роля на Борисов, най-ярката роля. Той я е играл, тя няма да е нова. Просто ще бъде на друга сцена - ще бъде в парламента. След всички роли, които Борисов смени, там, където отиде, мисля, че доста силно стои. Нямам съмнение и че като лидер на опозицията ще стои по този начин", убедена е Бъчварова.

И двата хода на ГЕРБ - за касиране на изборите и за формиране на правителство на малцинството може да завършат с неуспех. Независимо от резултатите, обаче, партиите задължително трябва да настояват за касиране на изборите. Имаше нарушаване на изборното законодателство, категорична е Бъчварова.

В новия парламент ГЕРБ е в изолация - има договорка между другите три политически сили, каза още Бъчварова. 

Голямото предизвикателство пред Бойко Борисов сега е да намери начин да запази целостта на партията и подкрепата на хората, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!