Шефът на ДФЗ наистина е арестуван, но е осъдил прокуратурата на 45 000 лева за това

OFFNews 23 юни 2021 в 15:55 7297 2

Борис Михайлов

Снимка БТА/Христо Касабов

Борис Михайлов - изпълнителен директор на Държавен фонд земеделие

Новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов наистина е разследван и арестуван, но е оправдан и впоследствие е осъдил прокуратурата за набеждаване. 

Това заяви говорителят на Министерски съвет Антон Кутев, който заедно с Михайлов даде брифинг. 

По-рано днес Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ дадоха 2-минутно изявление, на което попитаха дали "лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван и съден за данъчни измами, е същият, който е назначен на 10 юни като изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". След това двамата си тръгнаха без да отговарят на въпроси. 

"Да, срещу него са водени дела, през 2008 г., но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Това е първа сага. През 2013 г. Михайлов завежда дело срещу прокуратура, осъдил я е за това, което му е причинено, за десетки хиляди левове. Следващият документ е изпълнителен лист - 45 000 лева да се изплатят от прокуратурата. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят", каза Антон Кутев.

Обвиненията са абсолютно политическа форма. Не са избрали верния човек, допълни той. Според него Биков и Дончев "много добре знаят каква е истината". Кутев показа и документ от Софийския районен съд, според който Михайлов не е осъждан. Говорителят на правителството пожела на ГЕРБ следващият път да са по-старателни в опитите си "да накалят" някого.  

Михайлов заяви, че се е опитал да намали корупцията и благодарение на това е атакуван. "Сега се опитвам да премахна корупцията във Фонд "Земеделие". Ще си търся правата пред съда", добави изпълнителният директор на ДФЗ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

105

2

Имe на профила

23.06 2021 в 19:41

Биков и Дончев пак се изложиха...:-)

Днес продължават да се излага.
Кравов и ТЪПОТО от Габрово.

14469

1

случайно прочетох

23.06 2021 в 17:14

Биков и Дончев пак се изложиха...:-)))))))))))))))