Quantcast

Шаламанов: Българи се сражават за "Ислямска държава"

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2014 в 15:27 6206 1

Велизар Шаламанов

Българи се сражават на страната на групировката "Ислямска държава". Това обяви министърът на отбраната Велизар Шаламанов, цитирайки данни, които България е получила от съюзнически държави.

Министърът не даде подробности, но заяви, че рискът остава голям и България трябва да подобрява своите способности за противодействие на заплахи.

Рискът, естествено, е голям и именно заради това има международна коалиция, водена от САЩ. Вчера имахме възможност с началника на отбраната и командира на ВВС да посетим самолетоносача "Джордж Буш" в Средиземно море и да се убедим във високата готовност и мощ на съюзниците си, но считам, че България, като част от НАТО и ЕС, също трябва да развива способности за действия в такъв тип операции. Към момента ние не разполагаме с такива способности и това е една от причините да се замислим по-сериозно по отношение на проблемите с превъоръжаването, каза военният министър, цитиран от БНР.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2014 в 16:07

"Към момента ние не разполагаме с такива способности и това е една от причините да се замислим"... и да не го мислите, аз ще го кажа - спрете далаверите и корупцията! Всеки докоснал се до БА е наясно какво става вътре! Същия проблем като в МВР, рибата се вмирисва откъм главата... комсомола да напуска и реформи! Предлагам и една тема за ОФФНЮЗ, чия е фирмата която изхранва НВУ "Васил Левски" и защо никой не е доволен от цените и качеството на храната.
ПС: На бивш министър е и е назначена с "конкурс от МО".