СДС изплатили задълженията си по случая със запора на марката

Юлиан Христов 15 август 2017 в 16:12 7145 3

СДС изплатили задълженията си по случая със запора на марката

От Съюза на демократичните сили са изплатили дължимите средства по случая със запора на марката СДС. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Както стана ясно адв. Диньо Бозаджиев претендира за изплащането на средства, които от партията му дължат за това, че ги е представлявал по дела.

От партията контрираха, че средствата са "инкасирани служебно в началото на 2017 г." 

"Парите, за които адв. Бозаджиев твърди, че не са му изплатени, и заради които е запорирал търговската марка на СДС, са инкасирани служебно от началото на 2017 г. от субсидията на СДС, от банката, която обслужва сметката на партията, се посочва в съобщение на СДС до редакцията на OFFNews.

От партията са приложили и документи, от които става ясно, че сумите са преведени по сметките на частния съдебен изпълнител Иван Чолаков, чието име стана популярно около скандала със запис на заповед

"Дали въпросните суми са преведени от ЧСИ – Иван Чолаков към адв. Бозаджиев, СДС няма как да знае или да контролира. Партията не носи отговорност за това. За нас сумите са изплатени, а случаят е приключен", се посочва в съобщение на СДС.

Адв. Бозаджиев отговори, че действително са постъпили част от парите, за които той претендира. "Парите постъпват по сметка на съдия изпълнителя, след което той прави разпределение. Включва най-напред приоритетните длъжници, след това се покриват разноските, след това лихвите и накрая започва покриването на главницата. Като се подредят по този начин, тези пари стигат до определено ниво, но не и до края, за да покрият цялото задължение", твърди адвокатът. 

Пред OFFNews главният секретар на СДС Филип Кирев обясни, че средствата са изплатени през май и юни. Той поясни, че не може парите да се разпределят към други кредитори, защото те са преведени по конкретно основание. 

Бозаджиев е на друго мнение: "През месец май, когато е наложен запорът, има задължение около 4-5 хил. лв., частично може да са плащали, но делото, ако е изплатено, съдия-изпълнителят служебно прекратява делото и вдига запора", обясни той и изключи възможността да е имало платени средства, но те да не са стигнали до него.  

"Всички задължения, за които Диньо Бозаджиев претендира и съдът е признал, са изплатени", категоричен е Филип Кирев. По думите му към този момент марката СДС не е запорирана, защото всички задължения са изплатени. "За това съществува институцията съдия-изпълнител, който се явява посредник между длъжника и заемодателя. Ние, изпълнявайки си задълженията към съдия-изпълнителя, от наша гледна точка ние сме чисти. От там нататък отношенията са между взискателя и съдия-изпълнителя", обясни Кирев.

ЧСИ Иван Чолаков не беше открит за коментар. На посочените мобилен и стационарен телефон за контакт с кантората му не отговаряше никой. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

15.08 2017 в 18:42

Ало, "мислещ" ли си или обикновен кухорог сайдер, изгледай му гостуването от тази сутрин в една телевизия и чуй от първа ръка какво казва адвоката. Влачили го като умряло куче, съдил ги, те обжалвали, НА 3 ИНСТАНЦИИ РАЗБИРА СЕ, И ЧАК ТОГАВА СЛЕД КАТО Е ПРИКЛЮЧИЛО ДЕЛОТО И СА ОСЪДЕНИ седерастите, ЧАК ТОГАВА НА БАЗА НА СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ ЧСИ-то отива и прави запор. И съответно налага всякакви възможни негови си изеднически такси.
Като при налагането на запора, адвокатина е пусна отново писмена покана да се издължат и да спестят по-нататъшни разправии. Даже предложил да опрости част от лихвите.
Да си седераст е отчайващо тези дни.

10538

1

Black Hex

15.08 2017 в 17:30

Как се гърчат като червеи на слънце.
Парите били спрени служебно от сметката още началото на годината, пък той наложеният запор е от май месец. Освен това човека каза, че води няколко дела и че те непрекъснато обжалвали вместо да се издължат коректно, както ги помолил нееднократно.