Съдийка: Убийството на Пеевски е било договорено на протестите

OFFNews 18 август 2014 в 18:19 10445 13

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски.

Убийството на бившия депутат от ДПС и нереализиран шеф на ДАНС е било договорено на антиправителствените протести миналата година.

Това са част от изводите на съдия Мариета Райкова от Софийски градски съд, записани в определението й, с което в края на юли тя отменя прекратяването на разследването за опита за убийство на Делян Пеевски, цитирани от "Дневник".

По случая бяха задържани и обвинени трима души - Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов, които съдът отказа да остави под стража поради липса на доказателства.

Ден преди ареста на тримата обвиняеми показания дава свидетел с тайна самоличност, обозначен с идентификационен номер 1. Той разказал, че "на протестите се е запознал с лице с малко име "Краси" от Перник и един друг, пълничък мъж, които му предложили да изкара пари (20 хил. лева). Срещу това възнаграждение, след като му дадат информация кога и къде ще се намира Пеевски, свидетелят трябвало да постави малко взривно устройство."

Тримата обвиняеми са били подслушвани и от техен разговор разследващите стигнали до извода, че се подготвя катастрофа, в която да бъде убит Делян Пеевски.

Пеевски подаде жалба срещу прекратяването на делото и настоява тримата да бъдат проверени за приготовление за убийство. Обвиняемите пък са поискали да бъде променено основанието, на което прокуратурата е прекратила делото, защото не са съгласни, че е налице "недоказаност" на деянието, а твърдят, че въобще липсва престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!