"Номинацията на Пеевски е проява на гражданско общество в "Столипиново"

OFFNews 18 август 2014 в 11:37 6161 7

Асен Колев
Асен Колев

Номинацията на Делян Пеевски за кандидат-депутат от Граждански комитет „Столипиново" е „първият етап от реалната проява на гражданско общество в обособените етнически квартали”. Това заяви председателят на организацията Асен Колев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Пеевски и Яшар Асан бяха номинирани на 15 август за кандидат-депутати в гражданската квота на ДПС за предстоящите избори, които ще се проведат на 5 октомври.

"Това е инициатива на българските граждани от кв. "Столипиново" да изявят своите граждански интереси, което е много интересно и много важно. Самоорганизацията в квартала изненада и мен, и господин Яшар Асан, защото за първи път ни потърсиха сами. Тук преди няколко дни дойдоха, изявиха своето желание. Това е, може би, първият етап от реалната поява на гражданското общество в тези квартали", заяви Колев.

Гражданският комитет е предложил и г-н Баки Хюсеинов да бъде включен в листите на БСП, каза още Колев.

Това трябвало да покаже на обществото, че "търсим влиятелни личности, хора, които са отворени и имат правилното, човешкото отношение към проблемите на хората в обособените етнически квартали".

Обяснението на другия номиниран от „гражданския комитет“ - бившия общински съветник от ДПС Яшар Асан – за издигането на двете кандидатури беше, че гражданите се впечатлили от негова акция в Пловдив, когато той свалил плакат, осмиващ Пеевски от едно дърво.

Въпросът защо е свалил плаката малко пообърка бившия общински съветник. Той отговори, че го бил направил „заради дървото“, след което добави, че акцията била „заради Пеевски“, а накрая, че било заради „реда и дисциплината“.

Пеевски вече беше номиниран от всичките девет общински организации на ДПС в област Пазарджик.

Желанието на "гражданското общество", изразено чрез Атанас Колев, обаче се стори чуждо на гражданите на квартал "Столипиново", показа репортажът на bTV.

"Аз не го познавам даже. Кой е тоя?", чистосърдечно попита жена от квартала. "Как ще стане депутат, като не го познавам? От Вас чувам това име. Въобще нищо не знам за него. Къде е роден?", попита мъж. "Какво представлява Пеевски? Какво работи той? В парламента ли е? Той касиер ли беше", недоумяваше трети анкетиран. "На теб кой ти каза, че са ни го предложили. Моля ти се, недей така! Глупости", скара се младеж от "Столипиново" на репортерката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови