Румяна Коларова: И след напускането на парламента 'Воля' ще подкрепя властта

OFFNews 16 март 2019 в 13:38 3063 3

Румяна Коларова

С напускането на парламента „Воля“ окарикатурява позицията на БСП, коментира политологът доц. Румяна Коларова в интервю за радио "Фокус".

Това са две несравними партии, които обаче се придържат към една и съща политическа стратегия, смята Коларова. Според нея „Воля“ ще продължи да гарантира конструктивна подкрепа за управляващите.

Тя добави, че настоящата политическа ситуация е резултат от отдалечаването на БСП от стратегиите и програмните модели на европейската левица.

Политологът коментира, че „Воля“ преди всичко иска да покаже, че гласът им се слуша от управляващите и едва на второ място – че се дистанцират от българския парламент. „При БСП е обратното. Левицата на първо място търси дистанциране от парламента на всяка цена, а едва на второ място искат да покажат, че гласът им се слуша. Защо? Защото БСП търси предсрочни избори за разлика от „Воля“, която сегашната ситуация в парламента я устройва, тъй като по отношение на кворума има ролята на ключова партия и балансьор. Левицата търси радикален изход от сега създалата се ситуация –
те искат предсрочни избори“, добави доц. Коларова.

Според нея, ако ГЕРБ запази преднина на предстоящите европейски избори, било то и с 2%, БСП ще получи сериозен удар. За „Воля“ обаче следващи предсрочни избори биха били рискови, защото не се знае дали ще влязат в следващ парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

3

Санев

16.03 2019 в 19:53

Тая грозна комунистка лиже един дебел СИКаджийски задник с много по-голямо настървение от това, с което татко й - известен червен мракобесник и изрод, лижеше задника на правешкия говедар и масов убиец, като главен редактор на в. "Отечествен фронт"! Все пак, не е изневерила на семейната традиция , пак към комунисти се е ориентирала, но този път към банкянските. То и без това няма разлика между тях и позитанските, от едно котило са се пръкнали - БКП и ДС!

12086

1

peter daskalov

16.03 2019 в 16:07

Е вижте, бе хора, абсолютно наложително е за човек в напреднала възраст да е придобил елементарни умения за самопреценка - нали уж е помъдрял от възрастта? Как тогава тази лелка не може да се погледне в огледалото или да пробва да се чуе колко отвратително слагачески говори? Еми писна ми вече от ерзаци в тая България - като почнеш от "премиеринът" и цветанът му, та минеш през всички правителствени и парламентарни карикатури. Стига! Време е да си вървите! Всички! Искаме си държавата!