Quantcast

Румен Петков: Бордовете на БСП надминаха обръчите на ДПС

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2014 в 19:23 4995 3

Участията на членове на ръководството на БСП в бордове на държавни предприятия е засенчило даже прословутите „обръчи от фирми” на ДПС. Това стана ясно от думите на бившия вътрешен министър Румен Петков в студиото на „120 минути”.

Активистът на АБВ посочи, че е отправил официално запитване до премиера Пламен Орешарски за членовете на бордовете и техните заплати. По думите му там имало цели национални съвети.

Петков посочи, че знае за „един изкуствовед” в „Мини Марица Изток”, най-големият зайцевъд у нас е в борда на Летище Стара Загора, а партиен председател от Плевен – в един от големите инфраструктурни проекти.

Не стана ясно дали на първите две позиции са например депутатът Антон Кутев (изкуствовед по образование) и Бойчо Биволарски (шеф на старозагорското БСП и известен зайцевъд).

Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резултат, задкулисието стана, едва ли не, нормален начин на поведение.

"От доста време аз, президентът Георги Първанов и Ивайло Калфин говорим, че ДПС се облича в много повече власт, отколкото определя изборният резултат на тази партия, а председателят на социалистите се направи, че го е разбрал едва вчера. Когато вървиш толкова много след събитията, не може да очакваш добър знак от страна на гласоподавателите, посочи Петков. По думите му, за пореден път хората от „Позитано“ се опитват да избегнат действителен анализ на поредното изборно поражение на БСП. Ръководството на социалистите не иска, и няма да признае, че излъга избирателите и за това, че ще премахне плоския данък, че ще строи „Белене“, и че ще предприеме ефективни мерки за борба с безработицата", добави още Румен Петков.

Той е категоричен, че моралната криза в ръководството на БСП е трудно преодолима и спасението за всички, които вярват в лявата идея, е АБВ.

Пряк резултат от немощта на „Позитано“, според Петков, е и слабостта и неефективността на правителството. Ръководството на държавата продължава да допуска нелепи кадрови назначения в бордовете на редица държавни фирми, където партийни функционери, зайцевъди и изкуствоведи заемат директорски позиции в сектори, като енергетика и авиация, посочи той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.06 2014 в 20:50

Само като пример за гърбавите да не рИвът.

Информационно обслужване е 99% държавно, и 1 % акционерно -> за това си има борд на директорите та да гушат. Появи се един изпълнителен директор, който каза че трябва да стане 100% държавно, да няма гушене и след като обслужва ИТ-то на държавната администрация няма да формира печалба.
-------
Гърбавите го уволниха!!!!

А това е само пример, навсякъде ЕД-та, гушат по същият начин, защо ГРОБ не го премахна.?????

07.06 2014 в 20:28

Браво Петков. Като изпуснете кокала, всички ставате едни честни и борци за правдата. Ама всички сте маскари.

07.06 2014 в 20:28

га кълва ни рива