Румен Христов: Не сме водили разговори Борисов – кандидат за президент

OFFNews 27 септември 2021 в 21:12 2208 2

Председателят на СДС Румен Христов няма да участва в президентската надпревара. В ефира на "Денят на живо" по NOVANEWS той обясни още, че името на Борисов не е било коментирано като евентуален кандидат за държавен глава от името на коалицията (ГЕРБ-СДС). 

„Не сме водили разговори в посока Борисов – кандидат за президент. Има имена, които се спрягат, не е коректно да бъдат споменавани от мен. Аз съм председател на СДС и нямам намерение да бъда кандидат за президент”, категоричен бе той. 

По думите му за Борисов е по-важно развитието на ГЕРБ, отколкото "оглавяването на някаква позиция в институция като президентската". Самият Христов отбеляза, че и според него Борисов би бил по-полезен за партията си и избирателите на съвместната им коалиция. 

„Да допуснем, че той, след това тежко управление, има нужда да поеме глътка въздух. Според мен действията на Борисов са стратегия, защото 10 дни не са чак толкова важни за развитието на една личност, ако не е достатъчно добре опозната и утвърдена. Опасението е, че ако бъде обявена кандидат-президентската двойка сега, тя би била атакувана още от сега", каза още Христов. 

Той отбеляза, че "нагласите за хейт" срещу кандидатите на ГЕРБ-СДС са големи. Що се отнася до коментара на президента, че Борисов ползва партията като щит, това важи за всички партии. Често пъти и председателят е щит на самата партия, това е взаимообвързан процес”, добави Христов.

Относно дали Кристалина Георгиева е кандидатът на коалицията за президент, председателят на СДС заяви, че е рано жена да бъде президент на страната.

Христов коментира още, че първоначалните идеи за кандидата за държавен глава са били той да бъде член на коалицията, подсилен с вицепрезидент от среди на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

1

тОлуп

28.09 2021 в 07:21

Тук изобщо няма връзка с главния мозък, ако въобще е наличен. Кой ще гласува за президент със кюлчета и пачки?
Боко трябваше отдавна да е подал оставка, ако искаше поне малко да се реабилитира в очите на народа, вместо да продължава да се хвали какво е "построил".