Росен Желязков ще участва в Деветата конференция на председатели на парламенти в рамките на Стратегията на ЕС за региона на р. Дунав

OFFNews 17 март 2024 в 16:15 554 0

Росен Желязков

Снимка БГНЕС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще участва в Деветата конференция на председатели на парламенти в рамките на Стратегията на Европейския съюз (ЕС) за региона на река Дунав (EUSDR) на 18-и и 19 март във Виена, Австрия, съобщиха от пресцентъра на парламента. Форумът е организиран от австрийското председателство на Дунавската стратегия.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени на конференцията, са "Сигурност в региона на река Дунав", "Образование за демокрация" и "Дунавският регион като културно, природно и научно пространство". Росен Желязков ще направи изказване по темата "Сигурност в региона на река Дунав".

Участниците в конференцията ще бъдат приветствани от председателите на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и на Федералния съвет Маргит Гол. В рамките на форума председателят на българския парламент ще има двустранни срещи със своите колеги.

Конференцията на председателите на парламенти в рамките на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав (EUSDR) е форум за обмен на информация и опит, който дава възможност на националните парламенти да използват пълния потенциал на европейската стратегия за Дунавския регион, информираха още от пресцентъра на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика