"Реформаторският блок ще го има и след президентските избори"

OFFNews 02 октомври 2016 в 10:24 5706 2

ДБГ гласува резолюция за конфедеративен обединителен форум на РБ след изборите. ДБГ винаги сме били за единството на Блока. Той ще мине в следваща фаза на развитието си, разчитаме и на разширяването с нови членове.

Това каза Меглена Кунева на брифинг във Варна на ръководството на Движение България на гражданите.

Благодаря за това, че през тези години успяхме да създадем, укрепим и развием ДБГ като десен, евроатлантически и силен политически фактор, добави Кунева и подчерта: Ще бъдем безкомпромисни, докато не постигнем реформите в съдебната сисетма, антикорупционния и образованието.

Кунева подчерта ролята на Найден Зеленогорски "като добър председател на групата на реформаторите в парламента и на Димитър Танев - с ролята му в кампанията на кандидат-президентската двойка на РБ Трайков-Събев."

На въпрос за нови членове на РБ, Кунева отговори, че Блокът трябва да се разширява, а Зеленогорски добави, че един конфедеративен конгес ще даде мандат за обединителни цели и органи на управление – по тези направления няма разминавания в РБ, каза той.

Няма да има трусове в РБ, категоричен бе Зеленогорски, като добави, че РБ ще го има и след президентските избори.

По думите му президентските избори са важен етап от разивтието на РБ, а Блокът има шанс за четвърти пореден път да подобри и утвърди все по-високата си подкрепа от гражданите.

С изтичането на коалиционното споразумение РБ не спира да съществува, каза Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови