Реформаторите се сливат в коалиция до Коледа

Елица Мартинова 08 декември 2013 в 13:16 5673 33

Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов
Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов

 

До края на 2013 г. Реформаторският блок ще се регистрира като политически съюз. Това заяви на пресконференция в неделя лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Кънев обясни, че Реформаторите няма да се сливат в една партия, а ще се учредят като коалиция от партии. В този формат формациите в Блока ще се явят на предстоящите евроизбори и при евентуален предсрочен парламентарен вот.

Тъмносиният лидер коментира, че вече е започнала подготовка по изготвянето на коалиционно споразумения. Той обаче отказа да даде подробности около това кой ще оглави новата коалиция.

„Детайли от това, което имаме като проекти и което обсъждаме, няма да коментирам. Това е грешка, която е допускана много пъти през годините. Ще цитирам един стар немски политически анекдот - никой не иска да знае как се правят кренвирши и коалиции“, каза Кънев.

Брифингът за журналистите бе даден, след като партиите в Блока проведоха обща конференция през уикенда. Във форума участваха областни координатори и областни председатели на формациите в Блока. Всички те са изразили желание за интензивна работа, за да могат Реформаторите да преминат в политически съюз възможно най-скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!