Реформаторският блок може да стане коалиция до Коледа

OFFNews 06 декември 2013 в 14:42 1976 34

Радан Кънев
Радан Кънев

 

Много е възможно преди коледните празници Реформаторският блок да прерасне в предизборна коалиция, съобщи пред БНР лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Специално ние от ДСБ харесваме такова бързо решение, не виждаме никаква причина да се бавим. Разчитам, че ще успеем преди Коледа", коментира той Кънев.

Засега готовност за коалиране в този формат са дали още две партии от блока - "Движение България на гражданите" и "Синьо единство".

През уикенда в София ще се проведе двудневна среща на координаторите на формациите от РБ. Предвидени са и изказвания на партийните лидери. На срещата вероятно ще бъде дискутирам и въпросът с евентуалното преобразуване на блока в коалиция.

Пред БНР Кънев описа политическите идеи, за които ще работи РБ. Блокът ще участва във властта само ако има споразумение за правителство с мандат до две години и то работи ясна програма. Сред задачите му трябва да са промени в МВР, в съдебната власт, както и административна реформа, която да сложи край на политическите назначения в администрацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!