"Движение БГ" започва преговори за коалиция с Реформаторите

Елица Мартинова 03 декември 2013 в 14:00 3075 12

Даниел Вълчев Снимка: БГНЕС
Даниел Вълчев Снимка: БГНЕС

 

"Имаме мандат да започнем преговори за сключване на коалиционно спoразумение за европейските избори с партиите от Реформаторския блок. Надяваме се скоро да можем да предложим публично органите на управление, принципа на финансиране на коалиционната платформа, лицата, които ще се явяват на избори."

Това обяви на пресконференция във вторник зам.-председателят на "Движение България на гражданите" Даниел Вълчев. Той уточни, че екипът на партията влиза в преговори още от днес.

През уикенда ще се проведе двудневен форум на областните координатори от шестте партии, членуващи в Блока. Вълчев изрази надежда, че след тази среща реформаторите "ще демонстрират готовност да покажат в структура и динамика" бъдещето на Съюза.

Екипът на Меглена Кунева коментира новината, че Георги Марков напуска редиците на ПГ ГЕРБ. Според Тома Биков подобен слух се носи в политическите среди от седмица.

По думите на Биков днешната новина показва, че лидерът на социалистите Станишев е прибегнал до похватите на ГЕРБ.

"Питам Станишев с какво се отличава той от предишните управляващи - нали беше против тези практики след като се сдобива по същия начин с депутат, който да замени „Атака“ в управлението. Това е част от тактиката на управляващите БСП и ДПС, които са във властта, без да са спечелили доверието на хората. Колкото и да тупкат топката, всички граждани виждат, че успяха първо да купят „Атака“, а сега и един депутат за комфорт", каза още Тома Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!