Референдумът не може да не бъде взет предвид, смята новият председател на НПСД

OFFNews 28 ноември 2016 в 15:54 3705 0

Референдумът не може да не бъде взет предвид, смята новият председател на НПСД

Резултатът от референдума показа, че суверенът има своето мнение по някои важни въпроси и това не може да не се вземе предвид. Това заяви новият председател на Национална партия свобода и достойнство (НПСД) Орхан Исмаилов. Днес на пресконференция беше представено новото ръководство на партията. В него влизат Касим Дал, бившият председател Корман Исмаилов, Кемал Тинев, д-р Кристиян Йончев, Николина Даскалова, д-р Кристиян Йончев. Останалите членове са Орхан Кошуджу, Георги Михайлов, Сузан Зечири, Али Хатип, Тасим Тасим, Сунай Хаджъ, Рейхан Вели, д-р Акиф Шабан и Зора Генчева, съобщиха от пресцентъра на НПСД.

Орхан Исмаилов заяви, че партията ще продължи да бъде позиционирана в център-дясното политическо пространство. Тя ще остане в дясното пространство и там ще търси реализация на идеите си. Ще бъде създадена Комисия по коалиционната политика към ИПС, защото Народна партия свобода и достойнство е диалогична партия с богата коалиционна култура.

Партията ще води политиката, която искат нейните членове и симпатизанти. На практика ще се реализира този основен приоритет. Ръководството ще се съобрази и ще вземе предвид резултатите от проведената анкета сред делегатите на Конгреса. В тази връзка ще се създаде практика за обсъждания и срещи по места по всички въпроси, които ще трябва да се решават от ръководство. По тази причина се увеличава и броя на членове на ръководния орган за по-голяма представителност на хората в регионите.

Третият приоритет е доизграждането на структури по места. Там ще се насочат основните усилията на ръководството. Затова по идея на Председателя на НПСД се създава длъжността Главен секретар, която да координира структурите по места и тяхното развитие.

Орхан Исмаилов отбеляза също, че с поемането на длъжността си, всяка седмица ще има приемен ден, който ще бъде обявен на партийния сайта и на страницата на НПСД във Фейсбук.

„Ние оставаме отворени за всички предложения, които отговарят на нашата идейна платформа. Доказахме, че сме диалогични и сме политическа формация, която има коалиционна култура“, подчерта председателят на НПСД.

„С действията си, ние показваме как трябва да се прави политика в България. Ние сме отрекли онзи модел, за това сме на политическата сцена и открито заявяваме своите идеи и се съревноваваме на тази почва, а не на почвата кой какви задкулисни игри да прави“, заяви Касим Дал на въпрос относно отношението на ръководството на партията към ДПС. По думите му нито ДПС, нито Ахмед Доган могат да са конкуренти на НПСД.

„Убеден съм, че с този нов млад екип партията ще докаже достойното си място в политическия живот на страната“, категоричен беше идейният създател на НПСД.

Относно шума около обвиненията срещу министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев Исмаилов заяви, че няма как да коментира това, тъй като е в ход досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!