Референдумът е законен: БСП шикалкавят, за да го осуетят

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2015 в 15:32 3335 3

Снимка БГНЕС

Прессекретариатът на президента Росен Плевнелиев излезе с изявление относно твърденията на червената депутатка Мая Манолова, че държавният глава е внесъл незаконно искането за провеждане на референдум с мотива, че не е спазил 1-годишен срок от отхвърлянето на предишното предложение.

Манолова твърди, че по този начин бил нарушен Законът за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

"В закона няма срок, който да ограничава президента да внесе отново същото предложение - категорични са от прессекретариата на държавния глава. - Текстът, който предвижда едногодишен срок, се отнася само до започване на нова подписка от гражданите с предложение за референдум по същите въпроси."

Президентът е действал в абсолютно съответствие със Закона, който не го ограничава кога да внесе отново същото предложение.

"Разширителното и неточно тълкуване на закона показва единствено нежелание да се проведе референдум и да се даде възможност на гражданите да кажат мнението си по поставените въпроси. Българският народ очаква дебати по същество, а не опити чрез юридически неиздържани аргументи да бъде игнорирано многократно заявеното желание на българските граждани да се произнесат по въпроси на избирателните им права", пишат още от прессекретариата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2015 в 19:47

№02 напълно съм съгласен, че електронното гласуване е много опасно за България. То и сега електронния подпис в 90% от случаите се използва, за да се даде нещо като пълномощие на друго лице върху фирма, банкови сметки и т.н. Реално това е незаконно, но няма как да се установи престъплението.

Най-лошото е, че много фирми се регистрират на социално слаби хора. От тяхно име се вади електронен подпис. После се правят всякакви зулуми от името на социално слабия гражданин. Ако стане грешка някоя - социално слабия индивид отива в пандела, а някоя тлъст мутра харчи парите..

Електроното гласуване в България ще се употреби по точно същия начин. Ще минат партийните емисари, ще съберат срещу скромно възнаграждение данните за удостоверяване на самоличността на цели региони от страната и ще манипулират изборите със 100-ци хиляди гласове

Това е страшно. Ако си представите колко хора ще са готови за 50-100 лева да си дадат гласа и дори няма да се наложи да ги транспортират от Турция или от нкоя махала. Направо ще напишат автоматизирана програма за гласуване, която ще използва личните данни на социално слабите за да упражни глас от тяхно име.

Говорим за възможност за манипулация от 100-ци хиляди гласове.

Факт е, че само в Естония има електронно гласуване и за сега не е никак успешно. Естония да напомним е една от най-развиттие държави в ЕС по много отношения където ние сме последни - например грамотност и образователен ценз на населението

04.06 2015 в 16:10

При електронното гласуване много по-лесно и изгодно ще се случват нещата и ромите дори няма да се налага да правят грешки с дублиране на номер и преференция и после 8 депутата от герб няма да се налага да се излагат отказвайки се от мястото си в парламента в бърината.

Те софтуер разпределящ дела подменят, едно вотче и база данни ли няма да контролират?
Българчета хакнаха сайта на парламента, а тия са си направо в кухнята. Да не забравяме, че базите данни герб бързо ги заличават. (справка Цецомобила) Каквото и да стане няма да е по-добре за народа, защото контролът е един и същ както и целите.

04.06 2015 в 15:40

Още едно доказателство за това , че БСП освен своя глас и гласа на Кремъл не желае да бъде чут никакъв друг глас, най-малко пък гласа на българския народ и че за тази саботажна организация няма законност и морал ! Не е ли показателен факта, че се опитваха и в предишния парламент, и в този парламент с всевъзможни технически хватки да осуетят всеки опит за допитване до народа ?