РБ: След разкритията за „Южен поток“ БСП се крие от дебат

OFFNews 13 май 2014 в 10:02 5475 5

Светослав Малинов

След информацията за руското влияние върху българското законодателство по проекта „Южен поток“ управляващата БСП не само не е дала отговор на обвиненията, но и е отказала вече уговорени дебати.

Това заяви на пресконференция днес № 2 в листата за евровота на Реформаторите Светослав Малинов.

Миналата седмица РБ представиха документи, доказващи, че промените в Закона за енергетиката, които дават възможност проектът за тръбата да избегне европейското законодателство, са изцяло издиктувани от Москва.

Според Малинов е недопустимо левицата да игнорира представената от Блока информация. Той коментира, че разкритията около проекта „Южен поток“ граничат с държавна измяна.

Кандидатът за евродепутат изпрати до предизборния щаб на „Коалиция за България“ седем въпроса и заяви, че очаква отговор, защото темата засяга пряко всяко българско домакинство:

  1. Знаете ли, че българите са най-бедните граждани на ЕС?
  2. Защо продължавате да правите всичко възможно, за да поддържате в България едни от най-високите цени на газа в цели ЕС?
  3. Знаете ли, че ако България прекъсне енергийната си зависимост от Русия, цената на газа ще падне значително?
  4. Знаете ли, че по-ниската цена на газа ще отвори десетки хиляди работни места и ще намали производствените цени на стоките?
  5. Знаете ли, че проектът „Южен поток“ осуетява тези възможности и бетонира високите цени на газа?
  6. Знаете ли, че за да построи това чуждо съоръжение на собствената си територия, държавата ни изтегли заем, който българските данъкоплатци ще изплащат десетилетия?
  7. Знаете ли, че от проекта „Южен поток“ ще загубят всички български и европейски данъкоплатци и ще спечелят само шепа нашенски рубладжии и руският газов монополист?

"Вие работите срещу собствените си гласоподаватели, срещу българите и срещу всяко българско домакинство. Не можете да отречете, защото е истина и това ще тежи на съвестта Ви. Но за съжаление ще тежи и на джоба на всеки българин", пише в писмото си Малинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови