РБ с най-много въпроси в НС, Горанов и Павлова отговаряли по 53 пъти

OFFNews 01 август 2016 в 13:26 3500 1

Народно събрание е приело 44 закона и 70 решения през последната си сесия. Парламентът е имал 37 пленарни заседания, като едно е било извънредно.

Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция Законодателна дейност на Народното събрание.

От 9 май до 28 юли са внесени 72 законопроекта, като 37 от тях са на народни представители. Постъпили са 64 проекта за решения, от тях 56 са от депутати, както и седем проекта за обръщения и декларации.

Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на парламента е 41 часа и 10 минути. 37 часа и 10 минути са били посветени на редовния парламентарен контрол и 4 часа – на блиц контрол.

Парламентарният контрол е провеждан в 10 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в 2 за блиц контрол.

В НС са постъпили 555 въпроса и 34 питания. Членовете на кабинета са отговорили на 407 въпроса и 16 питания. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – по 53. Вицепремиерът по координацията на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева е отговорила на 48 въпроси и питания; заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова - на 33, министърът на земеделието и храните Десислава Танева – 24; министърът на енергетиката Теменужка Петкова – 23; министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски – 23; министърът на културата Вежди Рашидов – 23; министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова – 21; министърът на околната среда и водите Ивелина Василева – 16 и т.н.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Петър Славов – 81; Мартин Димитров – 65; Вили Лилков – 54; Методи Андреев – 47; Настимир Ананиев – 39; Светослав Белемезов – 36; Георги Гьоков – 23; Дора Янкова – 18; Светла Бъчварова – 17; Иван Валентинов Иванов – 16.

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от Реформаторския блок - 178 въпроса и 11, и от БСП - 174 въпроса и 11 питания. От ПГ „АБВ” са отправили 62 въпроса и 4 питания; от ПГ на ПП ГЕРБ – 63 въпроса, от ПГ на ДПС – 32 въпроса и 2 питания; от ПГ «Патриотичен фронт» – 21 въпроса и 5 питания; от ПГ на Българския демократичен център – Народен съюз – 26 въпроса и едно питане; от ПГ на партия АТАКА – 18 въпроса. Депутатите, нечленуващи в парламентарни групи, са внесли 14 въпроса.

По време на блиц контрола са зададени общо 24 въпроса към министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиерите. Народните представители са поставили въпроси, свързани с мерките за справяне с бежанския проблем; сигурността на южната ни граница; съдебната реформа; заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет относно закона за противодействие на тероризма; решение по проекта АЕЦ Белене; отражението на излизането на Великобритания от ЕС върху българските граждани и българската икономика и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови