Рашков: Парите за купения вот са от наркотрафик или друга подобна криминална линия

OFFNews 05 юли 2021 в 20:54 5633 1

Парите за купуване на гласове, бих ги нарекъл нечисти пари, които са дошли по някакъв начин - дали по линия на наркотрафика, дали по друга такава подобна криминална линия, дали защото някой бизнесмен желае да бъде в много тесни, близки отношения с някои политици, на които разчита. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков в предаването "Лице в лице" по bTV. 

"Има български граждани, които очевидно са със толкова нисък статут на живот, че са съгласни срещу 30, 50 или малко повече лева да гласуват за този, който му кажат", коментира още той. 

Според него разкритията за купуването на гласове са ежедневие, като най-сериозният случай е в Хасковско, където са открити списъци с данните на 28 хил. избиратели, български граждани.

"Тези данни могат да бъдат използвани за завеждането на наказателни дела, които към този етап са 20. Сигналите, които са в министерството са около 150", заяви Рашков. 

Той смята още, че на изборите в неделя ще отидат десетки хиляди българи, които "няма да изразят своята воля".

Служебният министър се съгласи, че е нарекъл ГЕРБ купувач на гласове, но отрече това да е единствената партия, прилагаща подобни практики. Той отбеляза, че коментарът му може да бъде обвързан и с острото изказване на Борисов от днес:

"Председателят на тази партия излезе извън нормалните граници да нарича на професионалния празник служителите на министерството на вътрешните работи милиционери и др подобни обидни изрази".

Рашков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев може да бъде остранен от поста за уронване на престижа на съдебната система. Той отбеляза, че ще съобщи доводите за това, след като минат изборите. 

"Темата корупция в момента е много по-мащабна като резултат, защото ние ще бъдем свидетели на престъпленията, свързани с покупката на гласове, до петък, до събота. Другата корупция, която е много страшна, която отслабва България като държава, е с чудовищни размери, не преувеличавам, думата е точна", коментира още служебният министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

06.07 2021 в 09:14

Корупцията наистина е грамадна, и върлува включително в прокуратурата и правораздаването. Всяка една от "системните партии" има източници на незаконно финансиране. ДПС ги подхранваше имотната мафия в Бургаско, точенето на бюджета чрез "студени резерви" и подаяния под масата от Турция. ОПГ ГЕРП ръсеше хазарта, митниците, търговците на оръжие, строителния бизнес. БСП имаше пипала в енергийните сделки, местни общински структури + няколко едри спонсора от бившата приватизация. Ако ген.Радев иска да пребори тази чума, 1-та задача е да се преустроят 30-на бивши казарми в затворнически общежития, и да разквартирува там айдуците за общественополезен труд.