Радостин Василев става независим депутат

Йорданка Веселинова 29 май 2023 в 14:31 3016 5

Снимка БГНЕС

Радостин Василев

Радостин Василев е подал заявлението си за напускане на парламентарната група на ПП-ДБ, но ще остане в Народното събрание като независим депутат.

Това потвърдиха за OFFNews от пресцентъра на парламента. Според Правилника за организацията и дейността на НС Василев ще трябва да напусне и комисиите, в които членува като представител на ПП-ДБ. (Той е член на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта, както и на Комисията по правни въпроси. За тях двете ПП-ДБ трябва да излъчи по един нов представител - б.а.)

Той няма да може да се присъедини към другите съществуващи парламентарни сили, нито пък да формира нова с потенциални други отцепници. Освен това времето му за изказвания ще бъде ограничено.

Това няма да е първото отцепване на депутата от парламентарна група. През лятото на 2022 г. той напусна редиците на "Има такъв народ". Той обяви решението си след като Слави Трифонов напусна коалицията зад кабинета "Петков". След това Василев се включи в листите на ПП, но като гражданска квота. Миналият петък той напусна и новата коалиция, като на изпроводяк пусна запис от заседание на Националния съвет на ПП. Днес пък прокуратурата обяви, че разследва "лице с имунитет" за заплахи срещу Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

5

нещото

29.05 2023 в 17:42

Ако му бяха предложили мин.кресло щеше да си мълчи троянското конче!!!!!

14469

4

случайно прочетох

29.05 2023 в 16:57

Ако някой се разболее или, недай Боже, почине нали на негово място идва следващия в листата от района от който е избран?

Дали да не се промени правилникът на НС и когато някой напусне парламентарната група на партията, от която е избран, пак да се процедира така?

2073

3

Johnny B Goode

29.05 2023 в 16:30

Независим, в смисъл, че нищо не зависи от него.

2159

2

Kilca

29.05 2023 в 15:34

Независим от кого?

723

1

user4eto

29.05 2023 в 14:49

"Мога да дам още много примери защо не е учудващо че от всеки-повтарям, от ВСЕКИ таен запис на 5 часов разговор на няколко десетки политици (или просто хора), който не е предназначен за публична употреба, могат да произтекат нежелани за говорещите на записа последици. Само че не ВСЕКИ е способен на подлостта да причини това най-съзнателно и злонамерено на хора, които са му имали доверието да го смятат за свой съратник и съмишленик.
...
Освен това за всеки политически грамотен човек е ясно и без доказателствената радостна превъзбуда на рашистите от свинщината на Радостин, че тя обслужва путлеризма."

Иво Инджев