Радостин Василев на срещата на БСП с отцепниците: Внимавайте с ''Има такъв народ''

Утре ще излезем със становище за предложените от ИТН корекции по програмата, каза спортният министър след срещата

OFFNews 21 юли 2022 в 15:58 4057 0

консултациите

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Консултациите на БСП с отцепилите се депутати

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев предупреди лидера на БСП Корнелия Нинова да бъде "изключително внимателна" към диалогичността на "Има такъв народ". 

По време на днешните консултации между левицата и отцепилите се депутати от ИТН за съставяне на правителство с третия мандат, Нинова коментира, че на масата се поставя само програмата. "Търсим съгласие за политиките и законодателната рамка в следващите шест месеца", каза тя. 

По думите ѝ разговорът ще е по-лесен, защото отцепилите се народни представители са участвали в подготовката на програмата. Тя обясни, че ще им предостави официално писмените предложенията по програмата, дадени от "Има такъв народ".

"Ако първият кръг преговори мине успешно и днес, предстоят разговори за структура и персонален състав на кабинета", допълни Нинова.

Радостин Василев каза, че са сигурни, че желанието на БСП е да формира работещо правителство в настоящия парламент, а не да води просто един фиктивен разговор. "Заедно с колегите участвахме активно в разработваме програмата, притежаваме необходимия капацитет да се запознаем с предложенията на останалите партии", посочи той.

Спортният министър добави, че е наясно, че българският народ не иска избори и отцепниците ще направят всичко възможно да не се стига дотам - "стига да няма недопустими различия". "Изразяваме изключителен скептицизъм към изразената диалогичност от "Има такъв народ" и предупреждаваме, че трябва да сте изключително внимателни", заключи той. 

След срещата с БСП Василев каза, че са обсъждали само управленска и законодателна програма за много кратък период, която да обезпечи нормалното функиониране на държавата.

"Бяхме информирани за редица корекции, нанесени от ИТН в програмата и се ангажираме утре до края на работния ден да излезем със становище по тях. Персонален състав на кабинета не е обсъждан, обсъдено е желанието на ПП за бързо приемане на антикоруцпионния закон и назначението на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови