Радев към посланик Москаленко: България подкрепя суверенитета и европерспективата на Украйна

OFFNews 27 февруари 2023 в 11:29 2670 3

Румен Радев и Виталий Москаленко

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Румен Радев и Виталий Москаленко

Една година след началото на кървавата война искам да потвърдя принципната и последователна подкрепа на България за суверенитета и европейската перспектива на Украйна.

Това заяви президентът Румен Радев по време на награждаването на посланика на Украйна Виталий Москаленко с орден "Мадарски конник" първа степен на церемония в президентството. 

Отличието е за всеотдайната работа на посланик Москаленко в тежките условия на войната срещу Украйна, както и за неговите особено големи заслуги за задълбочаването и разширяването на двустранните отношения между България и Украйна, посочиха от прессекретариата на държавния глава. 

Държавният глава допълни, че за 4-годишения си мандат посланик Москаленко е работил за задълбочаването на отношенията между България и Украйна на всички нива.

"Убеден съм, че във Ваше лице България ще има един истински приятел в Украйна", посочи Радев.

Посланик Москаленко припомни, че словото и писмеността в Украйна са дадени от Светите братя Кирил и Методий. "Нашите два народа са дълбоко свързани. Българската диаспора в Украйна е един много могъщ мост, който обединява и обогатява нашите два народа", заяви посланикът.

Той подчерта, че украинците са много признателни на България, че ѝ оказва подкрепа от първите дни на тази варварска война.

"България поддържа амбицията и желанието на Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз, което е много важно за страната", каза още посланикът на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

27.02 2023 в 12:20

Много интересно тоя с какви очи се е изтъпанил пред посланика. Малко като оня инцст Медведев дето викаше на пенсионерите в Крим "Пари няма, но вие там се дръжте!". Русский мир, батенце! :D

1700

2

johnkill34

27.02 2023 в 12:18

Радев е пример за това как от човек ставаш червей пред очите на хората. Политика е безгръбначно същество винаги и никога няма да заприлича на човека.

2550

1

alfakentavur

27.02 2023 в 11:37

И същевременно призовава за "мир" като не им се дава оръжие, та да оставим рашистките орки да ги избиват ей така.
 
X

Да помогнем на украинските деца!