Радев и кабинетът му да върнат парите на хората от КТБ - искат депутати

Анита Стефанова 18 януари 2017 в 13:10 16016 3

Снимка OFFnews

Новият служебен кабинет да наеме фирма за международни разследвания, за да върне част от парите от КТБ. Това поискаха в парламента днес депутатите Петър Славов и Мартин Димитров от гражданската квота на Реформаторския блок и Методи Андреев от ГЕРБ. 

По думите на Мартин Димитров грешка на правителството на Борисов  е било, че не е наел международна фирма, която да разследва и да върне парите на хората.

От Гражданксия съвет на Реформаторски блок предлагат закон, с който да се премахне давността за престъпленията на комунизма. Те искат премахване на давността и справедливост за пострадалите. 

"Това, което се е вършило от комунистическите дейци преди 1989 г. не може да стане остане безнаказано само защото давността на тези престъпления е изтекла", обясни Петър Славов.

Депутатите дадоха за пример Румънуия, където ВКС е потвърдил 20-годишна присъдата на 90-годишен мъж, който е бил директор на лагер и е обвинен за смъртта на хиляди хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

18.01 2017 в 13:43

"Депутатите дадоха за пример Румънуия,"
Извинете, но коя е тази държава давана за пример??

Иначе, прави впечатление, как масово политиците ни се мъчат да прехвърлят всички възможни отговорности на новоизбрания президент. Не са били толкова задружни никога до сега....

42249

1

Denis Rizanov

18.01 2017 в 13:15

Тез овце що не поискаха това от двата служебни кабинета, в които и ТЕ УЧАСТВАХА?!