Радев: Да съхраним духовността; Борисов: Време е да сме състрадателни и смирени

OFFNews Последна промяна на 25 декември 2020 в 10:19 1911 0

"Честито Рождество Христово!  Нека светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство. Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни."

Това послание отправи тази сутрин президентът Румен Радев.

А посланието на премиера Бойко Борисов гласи: 

"Честито Рождество Христово! Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по - добри и светли дни.

Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща.

Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави – това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови