Радан Кънев заговори за разпускане на парламента

Ивайло Анев Последна промяна на 23 юли 2015 в 09:26 9789 47

Снимка БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев

Ако компромисът не е възможен, значи и осемпартиен парламент не е възможен.

Това заяви съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев след края на председателския съвет в НС днес. Той трябваше да намери изход от патовата ситуация, до която се стигна заради блокирането на преговорите за промени в конституцията с цел съдебна реформа.

Според лидера на ДСБ все пак компромис е възможен.

"Днешния ден е много дълъг. Той дава възможност за много разговори и намиране на разумно решение."

По-рано тази седмица лидерът на ДПС Лютви Местан предложи нов вариант на правосъдна реформа, който се състои в изтегляне на настоящия проект за промени в конституцията, и внасянето на нов от ДПС, който да има по-широка подкрепа. Вчера от Блока бяха категорични, че няма да подкрепят проекта на ДПС, а ще застанат твърдо зад проекта за изменение на конституцията, внесен от Министерския съвет.

Очаква се днес в 15.30 да има още една среща, на която да се обсъдят конституционните промени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.07 2015 в 10:23

Абе общо взето не е заговорил за разпускане на парламента и някои от тукашните се опитва да създава новини ;)

23.07 2015 в 14:19

радан през 15 мин ходел до стаята на дпс. журналистите в НС го бъзикали вече, че е крайно време местан да му издаде членска карта на партията.
Рамадан Кънчоолу.

Този лайнар щеше да "ИЗЧЕГЪРТА" дпс от властта, щеше да "ИЗХВЪРЛИ" дпс от политиката!
Точно този лайнар, дето сега подтичква като ебана кадъна след местан и се оставя да го бъзикат "Този път баклава няма, хващайте се за работа".

Рамадан Кънгоолу.

23.07 2015 в 14:17

В това НС има 3 (полу)ЧАСТНИ ПАРТИИ - ГЕРБ, ДПС и АТАКА + 1 ПСЕВДОПАРТИЯ - БСП.

Останалите формации в НС са БЕЗПРИНЦИПНИ КОАЛИЦИИ, обединения по интереси на ТРЕТОКЛАСНИ ПОЛИТИЦИ + пълнеж от СЛУЧАЙНИ ЛИЦА. Наистина ли някой очаква от тея ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ? Еми трябва да си МНОГО ТЪП, за да си го помислиш. Те НИТО ИСКАТ, НИТО МОГАТ. Вече са го доказали многократно.

Обаче НАРОДА все ОЩЕ СЕ ЛЪЖЕ от едни приказки. Когато хората започнат да мислят не с "КАКВО КАЗАХА ПО ТЕЛЕВИЗОРА?", а КАК ЖИВЕЯТ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, цялата тази паплач ще бъде пометена от НАРОДНИЯ ГНЯВ. Омерзен съм.

23.07 2015 в 14:00

Ами всички ние чакаме оставката на правителството и разпускане на парламента. Колкото по- скоро, толкова по- добре

23.07 2015 в 12:45

"От проекта на Христо Иванов, който е като кичест явор, направиха клечка за зъби"

23.07 2015 в 12:37

Какво се мотате отивайте на избори и там ще се види кой кой е какво се мотате,реформи глупости,кой ще си отреже клончето на което е седнал всичките сте в кюпа не виждам как ще станат реформи,въведе мандатност в този Парламент,2мандата итолкова,едни и същи се въртитепрез целият преход,кога ще приемете закона за лустрацията това е първият закон който трябва да приемете много добре го знаете но не вие удобно,поучете се от Европа.

23.07 2015 в 12:12

Голям проблем е че гласуването на реформата зависи точно от тези срещу които е насочена. Както има една поговорка: рибата се вмирисва от към главата, само че главата не е парламента а избирателите, които ги мързи да гласуват и сега партиите с купените гласове БСП и ДПС пречат всячески.
Ако в реформата няма явно гласуване във ВСС, отделяне на съд и прокуратура и премахване на парламентарни квоти, то това ще е псевдореформа или просто ще се отбие номера като се каже че имало реформа. Ако не става през народното събрание, дано да се намери вариант да се наложи регламент за правосъдието през европейска директива. Това безобразие в момента в съдебната система трябва да спре.

23.07 2015 в 12:11

Колко да си честен като си обезчестяван ежедневно?
И майка ти ебах и тебе ебах.
От рязания ми шитски меч никой не се е отървал.
Стадо безропотна мърша.

23.07 2015 в 11:41

A така РеференDOOM, Славчо, кажете им , че те са тролове, а ние сме честни служители на твърда заплата! Ще ми критикуват те нашите работодатели, амаха!

23.07 2015 в 11:37

но Станишев измисли прогамата с градинките и чешмичките, за да задържи балона до изборите и източи всякакви резерви на държавата.


Принципно сатанишев е един обикновен червей без всякаква реализация. бюрократ промъкнал се незнайно и/или платено да високите бюрократични етажи на Брюксел.
Но и ти си откровен герберазчийски лъжец!
Лъжец като батя си боко!
Цифрите говорят следното - сатанишев остави резерва на нива над 12млрд. от които банкянския свинопрас изхарчи 8 още първите 3 години на управлението си!
Разбирам, че ти плащат зда пишеш глупости като другото лайно на реборматорите, кръстило се откровено трол, но минавате границите на благоприличие.
Срама нямате, но скоро и пари ще спрат да ви дават.