Радан Кънев: В разработката "Червеи" гърмят МВР, ДАНС и СГС

Скандалът с Янко Станев е дребна криза. Ще докажем, че няма връщане назад, към лоши практики, заяви лидерът на ДСБ

OFFNews 12 февруари 2015 в 11:00 1880 2

Радан Кънев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Радан Кънев

При операция "Червеи" гърмят МВР, ДАНС, Софийския градски съд. Три инстанции са допуснали драстични нарушения на закона, заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в коментар за Нова тв.

Използване на специални разузнавателни средства (СРС) не може да има срещу системи, може да има срещу лица, обясни той. Много е рано да говорим какви права на гражданите са увредили, каква е била формалната им цел и каква е била тайната им цел, но ще дойде и това време, заяви Кънев.

Той бе категоричен, че скандалът показва за пореден път, че "без реформа в правосъдието България не може да отлепи".

Кънев коментира и твърденията, че има заплаха за война. "БСП и Сидеров плашат и говорят с официалния глас на Русия, което е почти криминално. България прави всичко друго, но не и войнолюбиви действия. Други водят война - не ЕС и НАТО", категоричен бе лидерът на ДСБ и допълни, че "България най-сетне се превръща в истински член на НАТО".

По другата гореща тема - за външния дълг той заяви, че бюджетът не се актуализира и че твърдението за вземане на нов дълг е лъжа.

За избирането на скандалния Янко Станев от ДПС, който оглави СДС (част от Реформаторския блок) във Варна Радан Кънев заяви: "Ще излезем от тази дребна криза с достойнство и ще докажем, че връщане назад, към лоши практики, няма".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!