Кадиев и Каролев в спор за новия заем и кой е по-по-популист

OFFNews 12 февруари 2015 в 08:06 8363 20

Икономистът и съветник на министър Лукарски Владимир Каролев и червеният депутат Георги Кадиев влязоха с ожесточен спор в ефира на bTV за новия заем от 16 млрд лева, който планира кабинетът да изтегли. 

В студиото бе и депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, според когото този нов заем е за рефинансиране на стари дългове и ще се вземе, за да не "вървим по модела на Гърция". 

"На някои хора им дойде в повече стабилизацията на България, която вече е на лице", коментира Главчев, като тези думи бяха насочени към Румен Гечев, който от вчера многократно и остро изкритикува новият дълг. 

Според Владимир Каролев сметките на Гечев са криви, но призна, че подписването на нов дълг от 16 млрд. лева в "12 без 5" е била грешна стъпка.

Сметките на двата лагера в студиото обаче се оказаха крайно различни, като Георги Кадиев обвини икономистът Каролев, че "не може да смята", а той от своя страна обвини червеният депутат в популизъм.

От обсъждането на дефицита, бюджета и дълга, Кадиев и Каролев стигнаха до спирането на влакове, пенсионната възраст и кризата в БДЖ.

Икономистът обвини Кадиев в политическо говорене, а като цяло самият разговор се превърна в говорилня.

До края на разговора единственото свързано с новия заем бяха думите на Димитър Главчев, който каза, че ще има рефинансиране на дългове докато не се стабилизира икономиката ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!