Радан Кънев: Трифонов провали два парламента, сега се опитва да провали трети

В момента България е неуправляема, вижда се липса на инстинкт за съхранение на общността, смята евродепутатът

OFFNews 12 юни 2022 в 19:03 10595 2

Радан Кънев

Снимка Сергей Иванов

Радан Кънев, евродепутат от "Демократична България"

Краят на коалицията е факт. Г-н Трифонов провали два парламента, сега се опитва да проваля трети. Вече няма парламентарно мнозинство. Това коментира по БНТ евродепутатът от "Демократична България" и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.

Толкова разтревожен за бъдещето на държавата не съм се чувствал може би никога. 15 години съм в активната политика, 20 години се занимавам с политическа работа и подобно усещане за непосредствен риск за националната сигурност не съм имал, заяви Кънев.

Намираме се в състояние на агресивна хибридна атака, насочена към сигурността на държавата. Целта на агресора е стабилността на обществото и геополитическото бъдеще на страната, смята Кънев.

Според него, в момента България е неуправляема, вижда се липса на инстинкт за съхранение на общността.

Нашата сигурност е абсолютно заплашена. Ние нямаме стабилно правителство от две години, обясни Кънев.

Правителството в момента няма мнозинство. Решението е в опозицията, която може да свали правителството, ама не ще. Ние трябва да се справим с инфлационната криза, да обезпечим националната сигурност, да решим въпроса с РСМ, имаме десетки законопроекти, които да гласуваме, обясни Кънев.

Според него обаче, с мнозинство от 121 души тези кризи не могат да се решат.

В огромна степен, решението е в полето на опозицията - ГЕРБ и ДПС, които или трябва да свалят правителството и да управляват, или да подкрепят формулата за законодателство на правителството, смята Радан Кънев.

Кабинет на малцинството е една от формите на политическа култура - в постоянни преговори с опозицията кои законопроекти ще бъдат подкрепени, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови