Бареков към Радан Кънев: Изпълнявате поръчки на ментора си от Банкя

OFFNews 18 февруари 2014 в 13:42 7318 56

В задочен диалот влязоха днес лидерите на ДСБ и България без цензура. 

В сутрешния блок на bTV Радан Кънев обяви, че зад протестите в Пловдив от миналия петък могат да се търсят връзки между „групировката” около Николай Бареков и ВМРО от една страна, и ДПС от друга. Кънев попита риторично дали собственикът на футболния клуб Ботев (Пловдив) (бел. ред. - Цветан Василев), не е в тесни връзки с ДПС. Според нето на протеста в Пловдив и погрома над Джумая джамия е прозряла „ръката на посткомунистическата мафия”, която според него, винаги се протяга в предизборна ситуация. „

Това е опасно палене на чергата. Слава Богу, много граждани са толерантни и не се хващат на тези неща”, отбеляза Кънев.

Отговорът не закъсня. Николай Бареков публикува на личния си сайт остра позиция. 

"Днес едно нелепо лице, представящо се за политик, се опита да внуши в най-гледаната телевизия, че Бареков и Каракачанов са запалили етническата черга с протеста пред джамията в Пловдив. Известният в обществото като Рамадан Кунев /Радан Кънев/ забравя, че е член на формация, която е изцяло финансирана и спонсорирана с парите на турското неоосманистко правителство и с посредничеството на проислямския екстремист Касим Дал. На г-н Кунев ще напомня, че агитките в Пловдив бяха предвождани от техния кмет на Карлово Емил Кабаиванов, който е зам. председател и доскорошен председател на СДС", казва в отговора си Бареков и се обръща към Кънев с въпроса: "Защо изпълнявате поръчките на вашия ментор от Банкя, който единствен има полза от разрушаване на крехкия социален и етнически мир в страната с цел хаос, безредици и замитане на следите от неговите престъпления във властта?"

Бареков припомня на Кънев, че февруарските протести "ви изметоха завинаги от политическата сцена, където драпате да се върнете". "Гнусните ви атаки срещу нас само показват колко силни сме станали като обществено-политическа сила и колко далече сте вие дори от 4-процентната бариера за влизане в българския парламент", продължава Бареков.

Диалогът между двамата продължи. Радан Кънев разпространи позицията на Бареков в профила си в социалните мрежи, като написа: "Жълти зъбки и нерви лабави..." На някой не му издържаха нервите. Ще си поговорим за партийно финансиране, значи..."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!