Протестиращи в Перник: Хората намериха вода на Марс, а ние търпим режим

OFFNews 29 ноември 2019 в 10:38 2408 2

Протестите срещу въведения миналата седмица воден режим в Перник не само не стихват, но и се разрастват. Областният управител Ирена Соколова трябваше да прибегне до услугите на полицията днес, за да не бъде пометена от хората, които поискаха нейната и на всички ангажирани с проблема оставки.

"Хората намериха вода на Марс, а ние търпим режим", настъпиха демонстранти, цитирани от сайта ZaPernik.com.  

Соколова се опита да тушира напрежението като покани представители на протестиращите в сградата на областната управа, но получи категоричен отказ. Вместо това те я приканиха да дойде сред тях. „Ела, нема да те биеме. Ела, не се страхувай. Успокой се бе", призова я мъж от тълпата.

Последва нов опит за сваляне на напрежението с успокояващото, че в язовир "Студена" вече влиза повече вода. „Имаме план за действие. От днес го стартираме. Ще имаме повече вода в язовира“, обяви областният управител.

„Управляващите трябва да си понесат последствията. Ние имаме въпроси кой източи язовира. Нелепо е за някакви откраднати милиони да оставят 80 000 души без вода“, отвърнаха гражданите. „Тези хора, освен че трябва да бъдат уволнени, трябва да бъдат подведени под отговорност. Призовавам главния прокурор да се заеме със случая", каза София Георгиева.

Тя допълни: "Не може подобно унищожение на хората. Какво ще се случи в спешното отделение, ако плъзне хепатит? Ще плъзне дезинтерия. Областната управителка не от вчера знае какви са задълженията й, защото тя представлява министър-председателя и държавата в Перник".

"Бойко, чакаме жандармерията. Чакаме те, Бойко Борисов!", обявиха протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

2

JustSoYouKnow

29.11 2019 в 12:56

Аз се надявам скоро да си организират перничани една екскурзия до София, не им е далече, и да застанат и да крещят пред прокоратурата. Те се скатават не по-малко от тази ...

4245

1

rrr11

29.11 2019 в 12:31

Изрусената тетка, където го раздава министър защо не подава оставка заедно с шефчето на ВиК?
С такива некадърни калинки бедствията са неизбежни.