Прокуратурата разследва Доган и Етем за кредитните им карти от КТБ

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2014 в 15:04 5856 5

Прокуратурата разследва бившия министър по бедствията и авариите Емел Етем и почетния председател на ДПС Ахмед Доган за кредитните им карти от КТБ, съобщиха от държавното обвинение.

От там подчертаха, че прокурорите по делото за КТБ разследват всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, включително и Етем и Доган, защото трябва да се изясни как те са получили кредитните си карти и как са ги убслужвали във времето. 

Ето какво точно пише в съобщението на прокуратурата:

"Прокуратурата разследва всички версии за КТБ АД

Във връзка с публикацията на в. „Капитал“ от 29 октомври 2014 г., озаглавена „Прокуратурата няма да се занимава с кредитните карти на Доган и Етем в КТБ“, пресцентърът на прокуратурата заявява, че изнесената информация не отговаря на истината.

Наблюдаващите прокурори по делото за КТБ АД разследват абсолютно всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, без никакви изключения.

По отношение на твърденията на в. „Капитал“ в същата статия, че „В същото време прокуратурата разследва изпадналия в немилост Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина.“, посочваме, че това също не отговаря на истината. За разследването срещу Христо Бисеров е изпратена съдебна поръчка до Швейцария за разкриване на банковите му сметки, и се очаква отговор от швейцарската страна".

На 5 август тази година, след публикация в "Капитал" стана ясно, че Ахмед Доган и Емел Етем имат кредитни карти VISA от Корпоративна търговска банка (КТБ), които не са декларирали пред Сметната палата.

Тогава се разбра, че само 67 души имат кредитни карти от банката на Цветан Василев, а лимитът на почетния председател на ДПС е най-висок - 78 хил. евро.

В статията на "Капитал", която се споменава в днешното прессъобщение на прокуратурата, се припомня информацията за кредитните карти на Доган и Емел Етем и се подчертава, че още тогава от прокуратурата казали, че това е работа на Сметната палата, а не тяхна.

В новият текст се подчертава, че в същото време обаче прокуратурата разследва "изпадналия в немилост" бивш зам.-председател на парламента Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2014 в 00:07

Има програми за проверка на ръкописа, ОФФците не е зле да ги ползвате, щото се пише:

"...как са ги Обслужвали във времето...", а не "...как са ги Убслужвали във времето...".

Не че ми дреме на оная работа де, то правописа вече на практика кара на доизживяване, останаха само некви пуристи-езикови талибани да се заяждат, ма все пак тука има и млади хора...

30.10 2014 в 23:55

Единствения политик когото са осъдили набързо е Ц.Цветанов. Това стана защото той и ГЕРБ подгониха съдебната пасмина, която по този начин си отмъсти.
Спукаха се да броят "апартаментите" му. Със сигурност той не е заработил всички средства с които е купувал имотите си и е за бой, както много други дребни шмекери. Но в милата държава ордата на Доган краде в огромни размери и прокуратурата не вижда това?! Или ако от кумова срама пусне нещо на съда, то умира там - пример е "хидроенжинера", дебелото "успяло момче" с милионите които харчи и стотинките които изкарва с труд, Бисеров когото "забравиха" и пр. и пр., да не губим време да повтаряме познати неща. Турската орда се надсмива над видиотените българи, и изглежда има право...

30.10 2014 в 16:47

Поздравления за Капитал, които отдавна писаха за този проблем, но никой нарочно не обърна внимание. Поздравления и за Офнюз за статията, сега остава и прокуратурата да покаже доблест и безпристрасност

30.10 2014 в 16:11

Само толкова ли ???? А реални осъдителни присъди за тия крадци?????
Ще следим изкъсо развитието на проверките, и ще се стремим към съответни реакции

30.10 2014 в 15:53

Пред скоби: НЕЩО се мъти и в Българската банка за развитие (държавна) – “70% от кредитите на ББР отиват за 20 фирми” http://offnews.bg/news
Решението за КТБ е просто, числата са ясни: НУЖНО е ДЕЙСТВИЕ!
По доклада “Консултантска услуга по НОВА специална методика” установено – КРЕДИТИ за 1.8 млрд лв за военната индустрия, обезпечени с нова продукция, които “консултантите” отнасят към лоши кредити....
ПАЗАРНОТО РЕШЕНИЕ: БГдържавата чрез Българската банка за развитие (държавна банка, в която преди 8-10 месеца ДПС си преместиха парите) встъпва в тези кредити и нататък, нали е БГдържава – кредитира си военната индустрия, както всички държави правят... (Затова НЕбългарските банки Не кредитират военната индустрия).
ОСТАВАТ – 2.5 МЛРД “уж” лоши кредити (дали са лоши е друга тема, или пък е схема за придобиване ефтино на апетитни активи, но приемаме).
За да заработи КТБ нужни още ликвидни 2 млрд, което прави общо 4.5 млрд лв.
Тези 4.5 млрд се разпределят поравно между инвеститорите от ЕПИК, Оманския и Гемкорп и съотв. 50 % за държавата в лицето на Фонда за гарант. влоговете.
И КТБ започва да работи като нова банка, а изпълн. директор става Бостанджиев от Добрич, работил в Лондон, компетентен, собственик на Гемкорп, един от инвеститори.
С включването на Българската банка за развитие БГдържавата поема своя ангажимент, а ДПС глътва надълбоко водица ..., дали искърска или дунавска, все едно.....
И т.н. ОСТАВА въпроса как ще отговаря Главпрокурора за организираната петък/13юни БАНКОВА ПАНИКА “КТБ”, Кога ще отговаря Главпрокурора?????
А дали Цв.Василев ще го докарват в чувал, или той ще осъди БГдържавата, знам ли?!?