Каракачанов: България ще получи 10 депутата "подарък" от Ердоган

OFFNews 27 септември 2014 в 18:48 6245 3

Снимка vmro.bg

Красимир Каракачанов.

В коментар за откритите в Турция секции за гласуване на българските избори лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че ЦИК е взела решение за тези 136 спорни секции единодушно. И го е взела в 11 ч. вечерта в петък.

В тази ЦИК има представители и на ГЕРБ, и на Атака, и на БСП, и на ДПС. Съгласете се, че това нямаше как да се случи без съдействието на тези партии, които уж са опозиция, аргументира се Каракачанов в ефира на bTV.

Той коментира, че с такава организация на българските избори в съседна Турция спокойно може да се „поздравим“ с едни 10 депутата – подарък от Ердоган.

Това е причината на 28 септември, неделя, коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ да организира митинг-протест пред сградата на Централната избирателна комисия.

Аз се съмнявам, че голяма част от нашите политици, които например на 2 юни се изправят на паметника на Ботев във Враца или на 19 февруари – на паметника на Левски в София, и се поздравяват с честит празник – какъв празник е отбелязването на гибелта им – не съм убеден, че те са прочели нещо от Левски, заяви той.

Каракачанов каза още, че ако тези хора бяха прочели, то щяха да научат няколко простички неща като „аз не ви питам дали е добър човек, а дали е добър българин“ или „всички ще живеем равно в България – и българи, и турци, и евреи, но под закона български“ и трето – „и ние българите искаме да живеем човешки в земите си България, Тракия и Македония“ 

Ако тези политици бяха прочели тези няколко неща, а не да говорят какъв европеец бил Левски или други подобни клишета – може би щяха да бъдат повече патриоти, каза той.

Свидетели сме всеки ден на призиви за помощ – за болни деца, за инвалиди, за операции. Може ли с 4 % от брутния вътрешен продукт, вместо с 10, да имаме здравеопазване. Всичко е въпрос на политика, каквато за съжаление българските правителства досега не провеждат за подобряване на здравеопазването, каза още лидерът на ВМРО.

Според него генералният проблем е, че няколко десетилетия българските правителства нямат адекватно отношение към здравето на нацията.

Ние от „Патриотичния фронт“ казваме нещо много ясно - всички партии след тези избори трябва да седнат на една маса да говорят за приоритетите на българите – на първо място доходите и безработицата, пенсии и заплати, на второ място – здравеопазването, демографската катастрофа, също и битовата циганска престъпност, която буквално залива цели региони, също и корупцията, заяви Каракачанов.

Той смята, че ако българските партии не намерят мъжеството да проведат този разговор и да стигнат до общи решения, то те значи нищо не са направили.

Каракачанов допълни, че изключва ДПС, тъй като по думите му това е партията, която в годините, в които управляваше, нанесе най-големите щети и в екологията, и в земеделието.

В досегашната ми практика винаги съм показвал, че съм човек, готов да говори конструктивно дори и с опонентите си – ако трябва да решим важен национален проблем, категоричен бе председателят на ВМРО.

По темата „Енергетика“ Каракачанов обяви, че преди години той, заедно с проф. Стефан Воденичаров и покойния писател Марко Семов, са инициирали идеята за референдум за запазване на 3-ти и 4-ти блокове на АЕЦ „Козлодуй“. Той припомни и за активното участие на ВМРО в референдума за „Белене“.

По отношение на Южен поток – нямам нищо против развитието на такъв проект. Проблемът е, че досега подобни енергийни проекти не се обсъждаха публично, а всичко се случваше на тъмно и под масата. Трябва прозрачност, заяви Красимир Каракачанов и допълни, че има и друг актуален въпрос, който трябва да ни вълнува - ще може ли България да транзитира газ, ако бъде открит в Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!