Проф. Герджиков: Зелените сертификати са подходяща мярка, само че за някоя друга държава

OFFNews 31 октомври 2021 в 22:19 3169 3

Снимка gerdjikov-for-president.net

Зелените сертификати са много подходяща мярка, само че за някоя друга държава. Всичко това трябваше да се реши още през лятото. Нещата сега са много закъснели. През лятото имаше време да направим ваксинационна кампания, да подготвим щадящите тестове за децата. Не трябваше да се премахва тогава оперативният щаб, нито пък трябваше да се уволняват директори на болници и лекари, заяви пред bTV кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. 

Проблемът с локдауна и със зеления сертификат е, че не можем да ги въведем там, където има ваксинирани само 20%, защото тогава всички останали са наказани. И между тях са и лекари, които ни лекуват, коментира той.

Проф. Герджиков и полковник Невяна Митева, кандидатът за вицепрезидент, са на мнение, че кампанията за ваксинацията трябва да се води с личен пример - затова и двамата са ваксинирани срещу COVID-19.

Проблемът в политическия елит е, че няма значение дали идват избори - ние сме стигнали до етапа, в който - и без избори - партиите не си говорят, не могат да се разберат за нищо, смята се за престижно да не могат да се разберат. Проблем е, когато са на едно мнение - това е абсурдно. Най-големите успехи сме постигали, когато сме заедно, заяви Анастас Герджиков. 

Ще направя всичко възможно като президент да има редовно правителство и работещ парламент. Ако партиите са неспособни, ще стигнем по принуда до служебно правителство. Но аз пак казвам - президентът има водеща роля в тези разговори, може наистина да направи така, че хората да се разберат, отбеляза проф. Герджиков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

4

sawall

01.11 2021 в 09:27

не можем да ги въведем там, където има ваксинирани само 20%, защото тогава всички останали са наказани. И между тях са и лекари, които ни лекуват, коментира той.

- не виждам проблема. Ако лекар не се е ваксинирал до сега, по-добре без него отколкото със. А по-силен стимул да се ваксинираш от това, че в кафенето няма да те пуснат, за българите явно няма.
 
X

Да помогнем на украинските деца!