При Барселонагейт има пране на пари. Името на Борисов присъства в испанското разследване

Ружа Райчева 02 февруари 2022 в 19:07 10297 3

Снимка Архив

По случая Барселонагейт испанските власти са изпратили на МВР материали, свързани с разследване на пране на пари. В тях се споменава името на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков след днешното заседание на ресорната парламентарна комисия. 

"Разследването е съвсем в началото си и разширяването на информацията може да доведе до това някои неща в следващите 2-3 дни да се променят. Доста от нещата, които са изпратени, са снимков материал и според тях по отношение на тази къща се касае за пране на пари. За голямо съжаление, там се споменава името на бившия министър-председател Бойко Борисов."

Рашков не каза защо тези материали са изпратени до вътрешното министерство.

Той е на мнение, че това производство в момента не се движи към съдебната зала. Рашков смята, че българската прокуратура не позволява Барселонагейт да се реши в разумен срок от съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

03.02 2022 в 08:53

а може на мутрата с 200? толкоз сме чакали, още малко можем, дали ще влезе мутра в затвора

905

1

Kahles

02.02 2022 в 20:18

"По случая Барселонагейт испанските власти са изпратили на МВР материали, свързани с разследване на пране на пари. В тях се споменава името на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков "

Хахахаха! Клоунът Рашков изтърсил поредния виц!