Президентът ще разговаря с ЦИК за избори 2 в 1

OFFNews 05 септември 2021 в 18:51 1460 0

Снимка Прессекретариат на президента

„Ще поканя тази седмица Централната избирателна (ЦИК). Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се справи в такава сложна ситуация, ако изборите са 2 в 1, за да не бъдат те компрометирани”. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещение в град Съединение, цитиран от Нова. 

По-рано днес говорителят на ЦИК Росица Матева каза пред БНР, че ако изборите са поотделно, е добре да има две седмици между тях. Според изборната комисия при избори 2 в 1 ще трябва да се купят още малко над 2000 машини.

Радев отправи приветствие към жителите и гостите на града по повод 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. „Именно тук народният ентусиазъм достига своя апогей. Безстрашните четници и доброволци остават пример за нас с своята решимост и принос за успешен край на това общонародно дело”, заяви Радев.

„Днес съм тук, за да благодаря на вас, жителите на Съединение, за това, че грижливо пазите спомена за тези достойни ваши предци, които се превърнаха в мерило за родолюбие и смелост, както и да ви благодаря, че завещавате техния пример на идните поколения”, каза още той.

"Само с общи усилия България може да върви напред. Нека споменът, който пазите жив днес, да ни дава вяра, че България може да върви по пътя на свободата и просперитета", каза още президентът

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!