Quantcast

Президентът почита жертвите от Холокоста

Ивайло Анев Последна промяна на 24 януари 2015 в 14:01 2274 2

Президентът Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев ще участва във възпоменателните церемонии, посветени на жертвите на Холокоста в Чехия и Полша, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

В чешката столица Прага Плевнелиев ще направи обръщение пред Сесията на държавните ръководители в рамките на Четвъртия международен форум „Let my people live!“ ("Нека народът ми живее"), посветен на паметта на жертвите на Холокоста през Втората световна война.

След това президентът ще вземе участие в „Марш на мълчанието“ в Краков, Полша, с който ще бъде отбелязана 70-годишнината от освобождаването на бившия концентрационен лагер „Аушвиц“.

В делегацията, водена от българския държавен глава ще бъде и председателят на Организацията на евреите в България "Шалом" Максим Бенвенисти.

Участие в церемонията ще вземат множество държавни ръководители от Европа.

Близо 6 милиона евреи са избити по време на Втората световна война, когато на геноцид са подложени още цигани, чернокожи, душевноболни, хомосексуални.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 16:00

Ирландската пастирка е рядък гьонсурат!!! :x
Как е възможно, та той е бил комунистическа номенклатура, съсипвал е човешки съдби, докато е бил във Вузовския комитет на БКП във ВМЕИ "Ленини" през 80-те

Чугунените комунисти Плевнелиев и Близнашки през 1987 г.
https://frognews.bg/news_76264/CHugunenite-komunisti-Plevneliev-i-Bliznashki-prez-1987-g

25.01 2015 в 02:01

От както е измислено това нещо, наречено "холокост", все още не е доказано. Какви 6 милиона, бе, загиналите са най-много 300 000 и от от тиф и други болести, не от убийства