Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Президентът: Изходът не е Велико Народно събрание, а оставка - незабавна

OFFNews 17 август 2020 в 19:56 5376 3

Снимка Прессекретариат на президента

Президентът се снима с протестиращи във Варна

"Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване". Това заяви президентът Румен Радев във Варна. Там той се срещна с протестиращите.

“Единственият отговор на тези мераци е категоричен отказ. Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза”, каза още държавният глава.

Изход от тази криза може да има по един единствен начин с оставка, за да влезем обратно в руслото на законността и да излезем от тази криза, заяви още президентът.

Румен Радев коментира и предложението на правителството за свикване на Велико Народно събрание:

“Изобщо не трябва да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов. Да не се увличат изобщо в обсъждане на това "недоносче", наречено предложение за нова Конституция. Моето предложение в никакъв случай няма да го внеса в този парламент. Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззакония, за полицейщина, за административен рекет и да забравим, че му искаме оставката”.

Изход, лечение от такава криза на доверието не е Велико Народно събрание, а оставка - незабавна и безусловна, каза още Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11912

3

бацка

18.08 2020 в 08:30

Абсурдно е да съдиш за качеството на икономиката единствено по броя новорегистрирани автомобили, без да отчиташ влизането в ЕС и падането на митата при внос на употребявани таралясници, което позволи цени по 2000-3000 лв. Както и да се хвалиш колко км пътища си построил, ама да пропускаш факта, че основно харчиш европейски пари за тях. Както и да не отчиташ качеството на същото това строителство, което е пословично, защото е част от “видимите резултати”.

То бива да си късоглед, ама е хубаво да виждаш малко по-далеч от носа си.

2100

2

гоуемио

18.08 2020 в 08:04

Оставка на кремълската подлога Радев, клел се във вярност към БКП и КПСС!!!!!!!

2900

1

nrb

17.08 2020 в 21:12

Автопаркът на "съсипаната държава" се е увеличил 4 пъти за последните 10 години. Понеже хората обедняха и немогат да живеят само с една кола.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews