''През 2010 година Борисов не знаеше какво е Шенген''

OFFNews 12 декември 2023 в 19:00 3167 2

Цветан Цветанов

Снимка ГЕРБ - архив

Цветан Цветанов

През 2010 година Борисов не знаеше какво е Шенген. Разясниха се нещата през 2012 година, когато видя, че това е съществен принос за страната ни, заяви пред bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

От 2007 година влизането в Шенген е приоритет на всички правителства. Повече трябва да се фокусираме върху това да се обединят всички политически формации в парламента. Смятам, че и опозиция, и конституционно мнозинство биха подкрепили декларация като политически акт, призова Цветанов.

Австрия и Нидерландия блокираха влизането на Българи и Румъния в Шенген. Това, което излезе от австрийска страна само за „въздушен Шенген“, не трябва да бъде приемано от българска страна. Обсъждало се е двустепенно влизане в Шенген, но с ясна дата за „сухопътен Шенген“. Това трябва да бъде обвързващо. В противен случай ние ще останем непълноправен член, твърди лидерът на Републиканци за България.

"Борисов не разбира от организационна работа"

„Борисов не разбира от организационна работа, изграждане и функциониране на политическия живот на една партия, защото преди имаше предимството, че му се даваше всичко наготово и той взимаше крайното решение. ГЕРБ загуби София – не стигна до балотаж. ГЕРБ загуби Варна, загуби Шумен, загуби Ловеч. В София трябваше да стигне до балотаж. Структурите на ГЕРБ не са издигали Антон Хекимян. Това беше еднолично решение на Борисов. Това беше отново популистката теза. Хората може да са го уважавали като журналист, но не бил на дневен ред като част от партийната организация", коментира Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

13.12 2023 в 02:15

Борисов е простак, но не е просто тъпак, да не го подценяваме селския хитрец.

10298

1

AntiZ

12.12 2023 в 21:45

''През 2010 година Борисов не знаеше какво е Шенген''
Той и сега не знае, защото е прост!
 
X

Да помогнем на украинските деца!