Премиерът склони да преговаря за учителските заплати

Антония Чорева 24 юни 2016 в 11:34 3860 2

Решение за увеличение на заплатите на учителите не е взето, просто защото е рано. Бюджетът се прави през месец октомври и тогава ще се правят разчети и ще се решава дали ще има увеличение на заплатите. Това коментира пред парламента премиерът Бойко Борисов.

„Всички много активно ще преговаряме по тази тема, не отказвам и ще участвам с най-голяма радост в такива преговори”, увери премиерът.

„Майка ми е била начална учителка, заплатите малки, децата палави, надува й се главата. Знам, че не са добре платени учителите, но с финансовия министър ще направим всичко възможно”, категоричен бе премиерът.

За оставката на министър Меглена Кунева Борисов отговори така: „Дейвид Камерън подаде оставка, не искаме други оставки днес”. А насериозно добави: Имаме коалиционно правителство, искане за оставки в момента няма към нито един министър”.

"Приемам, че Кунева е пожелала нещо, което всички искаме, това, което винаги е чувала от мен, че искаме да се повишават доходите”, добави той в отговор на въпросите на независимия депутат Георги Кадиев, който беше отправил лично запитване към Министерство на финансите, откъде били силно изненадани от увеличението на учителските заплати.

„Гарантирам, че оставката на Кунева няма да предизвика шок в ЕС, но аз не съм искал тази оставка, защото така съм преценил”, пошегува се Кадиев.

По думите му действията на министърът на образованието са чист популизъм, който е популизъм на един вицепремиер, а от там на цялото правителство.

„Когато казах, че търсим, красива и скандална жена за министър на образованието, сега си мисля, че и Гери Никол щеше да ни свърши работа”, добави Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13709

2

Маргарит

24.06 2016 в 12:30

Как така някой ще решава вместо Него кога и колко милостиня да отпусне на раята?

А Кадиев ми харесва. Има нещо британско в хумора му ;-)

12488

1

pironaga

24.06 2016 в 11:44

да е жив и здрав вожда..... вместо да държи народа в мизерия, по-добре да поработи върху вдигането на стандарта на живот на българите и увеличаване на доходите.
То хубаво магистрали, ама читави да са, а не само да потъват едни пари в ремонти.

Сега и евросредствата като се редуцират.........