Премиерът обяви, че може да влезем в еврозоната и през юли 2025

Още не обсъждаме министри за ротацията, каза Мария Габриел

OFFNews 20 януари 2024 в 12:30 2361 2

Денков и Габриел

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Няма нищо фатално, ако присъединяването ни към еврозоната стане не от 1 януари, а от 1 юли и това е възможно. Датата не е сакрална, сакрално е да имаме ясна посока и да работим по нея. Това е от полза за бизнеса, за гражданите, за повишаване на благосъстоянието и на контрола върхфу финансовите институции.

Това заяви министър-председателят Николай Денков пред Дарик радио. България преговаря показателят за инфлацията, който единствено не отговаря на Маастрихстките критерии за присъединяване към еврозоната, да бъде оценен не през юни, а през есента, обясни той. 

Влизането в еврозоната остава висок приоритет за страната, допълни Мария Габриел. "Важно е и комуникационната стратегия да достигне до всеки един гражданин, за да сме подготвени и всеки да има яснота от ползите по присъединяването ни в Еврозоната”, каза още тя и подчерта, че предстоящите евроизбори са важни. 

Процесът около ротацията на правителството върви спокойно, въпросите се решават взаимно, а рамките са очертани още при споразумението между партньорите, категорични бяха и Денков, и Габриел. Те уточниха, че на този етап все още не се обсъждат конкретни имена, тъй като в момента се прави анализ на работата на министрите по изпълнението на програмите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

20.01 2024 в 19:14

Влизането в еврозоната е важно решение. И е добре да сме в нея. Ще спрат голяма част от игрите на напъте "банки". За съжаление и тук премиерът говори невверни неща. Олеква доста с тези изказвания. Нарече зърнарите заслужено " терористи", а после се извини и им даде нашите пари. Подписа споразумение с въглищарите и енергетиците в ярко противоречие с договореностите с ЕС. И ако си мислите, че като за това противоречие в ЕС не се говори се лъжете! Обяви, че от 01.03.2024 сме в Шенген, но и това не е така. Сега пак нещо невярно. Дано след ротацията нещата станат по-добри.

500

1

781000

20.01 2024 в 12:54

Не, по-добре през юли 2030та да влезем, за да има за какво да съществува измислената ви коалиция до тогава, че иначе за какво ще ни лъжете
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки