Quantcast

Прекратиха концесията на четири плажа

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2016 в 16:26 4178 1

Прекратиха концесията на четири плажа

Правителството прекрати концесиите на четири плажа по Черноморието. 

С решение от сряда кабинетът прекратява едностранно договора за концесия на морски плаж „Къмпинг Китен”, сключен през 2007 г. с концесионера „Лазурен бряг” АД. Причина за решението са констатирани системни неизпълнения на основни задължения по договора, съобщават от правителствената пресслужба.

Установени са нарушения като непредставяне на банкова гаранция, обезпечаваща изпълнението на задължението за плащане на концесионно възнаграждение за 2015 г. Не е представена и гаранция за изпълнение на задълженията, свързани с опазване на околната среда, охраната на крайбрежната плажна ивица и комплекса от курортни ресурси и с охраната на труда през 2014 г. и 2015 г. Дружеството също така не е заплащало и дължимото концесионно възнаграждение на държавата за 2014 г. и 2015 г. Общата стойност на всички непогасените парични задължения по договора възлизат на близо 217 хил. лв., като в сумата влизат и дължими лихви и неустойки, съгласно договорните клаузи.

Считано от 17.01.2016 г. са прекратени и договорите за концесии на плажовете „Офицерски“, „Аспарухово“ и „Кабакум-юг. Причината са отправени от концесионерите на 17.12.2015 г. едномесечни писмени предизвестия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2016 в 16:41

Концесионерите сами са си прекратили концесиите. Миналата година общинарите решиха да ги таксуват за кошчета, съблекални, всякакви подобни нелепиц... Тва няма нормален концесионер, който да им го плаща и който да го търпи.