Quantcast

Правителството отпуска 20 милиона лева за увеличението на заплатите на учителите

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 07:40 2260 0

Правителството отпуска 20 милиона лева за увеличението на заплатите на учителите

Правителството ще одобри отпускането на 20 милиона лева, необходими за увеличението на заплатите на учителите от първи октомври с 12,6 процента. То трябваше да стане факт от Нова година, но на вчерашната среща между министъра на финансите Владислав Горанов и председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева беше решено да бъде изтеглено с 3 месеца по-рано. 

Оттук нататък технологията ще бъде готова само за една седмица със социалните партньори и министерството на образованието, за да може увеличението на заплатите на работещите в средното образование да стартира колкото се може по-скоро. Минималните основни работни заплати ще бъдат увеличени с 12.6 процента. Имам предвид от детската градина, минава се през всички видове училища и учебни заведения и извънучилищните образователни звена, каза Янка Такева, цитирана от БНР.

На редовното си заседание правителството ще приеме решение, с което се предлага на Народното събрание да ратифицира споразумението с Полша за ремонт на самолетите МиГ - 29.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !