Правителството отне два имота от военните и ги даде за култура

OFFNews 12 март 2014 в 17:14 3220 2

Националната библиотека ще получи имот от МО за книгохранилище.

Правителството отне от Министерството на отбраната два имота и го предостави на Министерството на културата.

В сградите, стопанисвани до момента от военните, ще бъдат изградени книгохранилище за нуждите на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и складови площи за съхранение на реквизити и декори на Младежкия театър "Николай Бинев".

За книгохранилището ще бъдат използвани три сгради, намиращи се в имот от 10 дка в с. Герман, а за склад на Младежкия театър – помещение от близо 223 кв.м в бл. 41б в столичния квартал "Овча купел 2".

Община Търговище получава безвъзмездно правото на собственост върху два имота – на ул. "Асен Златаров" №25 в Попово, който ще бъде използван за изграждането на клуб на пенсионера, и на ул. "Г. С. Раковски" №2 в Търговище, където се намира т. нар. "Свещарска къща" (недвижима културна ценност с местно значение).

С друго решение правителството даде съгласието си "Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД да продаде на търг свои имоти. Това са терен от 1.2 дка заедно с построените в него санаториум, склад и едноетажна сграда, както и двуетажна сграда от 185 кв.м с пристройка към нея.

Имотите се намират в софийския квартал Горна баня и не се ползват от лечебното заведение от 1998 г. Първоначалната им тръжна цена ще бъде определена от независим оценител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!