Quantcast

Правителството одобри договора с Полша за изтребителите

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 12:25 1138 0

Правителството одобри договора с Полша за изтребителите

Правителството одобри днес подписаното на 22 октомври споразумение между правителствата на България и Полша за логистична подкрепа за изтребителите МиГ-29 и предлага на Народното събрание да го ратифицира.

Споразумението има за цел да осигури поддържането на летателната годност на самолети МиГ-29 от българските ВВС с оглед охраната на въздушното пространство на страната и адекватното участие в изпълнението на задачите по „Air Policing“ като страна-членка на НАТО.

Предвижда се Споразумението да влезе в сила от датата на приключване на българските национални процедури по одобряването му, които изискват ратификация от Народното събрание.

Междуправителственото споразумение с Полша предвижда договорености за ремонт на шест двигателя, както и ползване на два полски двигателя за период от 2 години. Договорената цена за ремонта е 1 023 000 евро на двигател, като транспортните разходи са за сметка на полската страна. Двата полски двигателя ще бъдат предоставени до 20 дни след влизане в сила на споразумението.

В документа се съдържат клаузи относно сроковете за извършване на ремонта, гаранциите за качеството му, начинът за решаване на спорове между двете страни и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !